Reagim : Ku eshte busti-shtatorja e komandantit legjendarë ”Adem Jashari” me punim- fillimet qe nga viti 2005?

Reagim -Opinion-Analizë, kundrejt injorimin mos-financimit ndërtimit mosë-vendosjes së bustit-shtatores së komandantit legjendarë ”Adem Jasharit” në sheshin hapsirën e ishë ”Vllaznim-Bashkimit”- ku kanë filluarë tashmë punimet e rregullimit rivitalizimit të ati sheshi, i emërtuarë-pagë-zuarë (Sheshi – Adem Jashari )në vitin – 2005-së nga ishë ajo ishë-qeverisje komunale e komunës së Prishtinës.

Përkujtohet sot 20-vjetori i rënies së Adem Jasharit

…………………………………………………………………………………………………………………………..

http://drenicapress.info/%E2%80%8B%E2%80%8B-vjen-reagimi-i-pare-kunder-sheshit-adem-jashari/

Vjen reagimi i parë kundër sheshit “Adem Jashari” – DRENICA PRESS
drenicapress.info
DRENICAPRESS.INFO

………………………………………………………………………………………………………………………….

Gjilan, inagurohet shtatorja e Idriz Seferit, Meta: Të mbajmë gjallë historinë!

Gjilan, inagurohet shtatorja e Idriz Seferit, Meta: Të mbajmë gjallë historinë!
www.rtsh.al
Ndonëse binte shi dhe borë, në një cermoni mbresëlënëse në Gjilan të Kosovës, është inaguruar shtatorja e patriotit të madh shqiptar Idriz Seferi, një nga figurat kryesore të Lidhjes Shqiptare të Prizenit.

 

Sheshi "Adem Jashari", pa shtatore

Sheshi "Adem Jashari", pa shtatoreOVL e UÇK-së kërkon shtatoren e heroit

Gepostet von 038 am Freitag, 16. März 2018

………………………………………………………………………………………………………………………………………

A po investohet në realitet (Nga Komuna e Prishtinës) në punimet që kanë filluar tek sheshi hapësira në mesë të komunës së Prishtinës dhe parlamentit të Kosovës në ndërtimin vlerësimin nderimin e komandantit legjendarë të ish UÇK-së Adem Jasharit?

Apo në realitet po financohet, investohet kamuflohet mashtrohet ami-stohet rehabilitohet rivitalizohet rivlersohet nderohet restaurohet (me financat e taksapagusve shqiptarë të komunës së Prishtinës)pseudo-monumenti-memorjali katrahura kancerogjene, mbetja e ndërtuarë nga ishë pushtuesit serbo-Sllavë e cila ka qënë në të kaluarën dhe vazhdon të jetë poshtëruese provokuese për ne si komb shqiptare (Trekëndëshi Çetnik Vrastarë i Vllaznim Bashkimit”- i kosmetit Nostalgjikve shqipfolsave mbetjeve Jugo-Nostalgjikve të ish pushtuesve Serbo-Sllav.

Të nderuar familjarë të dëshmorëve invalid veteranë të ish UÇK-së, dhe në tërësinë tonë gjeografike etnike si komb shqiptarë, siç edhe e kemi parë jemi informuar dëgjuar lexuare tashmë nga televizionet gazetat faqet e internetit portalet, Komuna e Prishtinës ka financuare miratuarë aprovuarë fillimin e punimeve ”kinse-demek” në ndërtimin rivitalizimin kamuflimin mashtrimin nderimit të komandantit legjendarë të ish UÇK – Adem Jasharit, por në punimet e ati sheshi nga projekti prononcimet deklarimet e zyrtarëve komunalë të komunës së Prishtinës nuk ishte paraparë financimi ndërtimi i bustit dhe vendosja e shtatores së komandantit legjendarë të ish UÇK-së Adem Jasharit pikërisht në atë shesh ku tashmë kanë filluarë këto punime.

Por më qesharakja satirikja e paimagjinueshmja në atë pseudo-projekt rivitalizim rregullim që financohej nga Komuna e Prishtinës, ishte vendosur të mos hiqej eliminohej shkatërrohej largohej pseudo-monumenti (pseudo-simboli) katrahura e ndërtuarë nga ish pushtuesit serbo sllavë e identifikuar pagëzuar nga ish pushtuesit si monumenti i ”Vllaznim-Bashkimit” (Pra Trekëndëshi Çetnik Serbo-Sllav) dhe në vënd të tij të vendoset shtatorja busti i komandantit legjendarë të UÇK-së dhe mbare kombit shqiptare Adem Jasharit.

Atëherë neve na lind e drejta dhe duhet t’i shtrojmë një pyetje shumë të thjeshtë të pakom-plikuarë komunarëve të Prishtinës, por edhe vetvetes sonë në tërësi si komb shqiptare, për faktin arsyen argumentin e thjeshtë dhe shumë kuptimplotë, sepse pikërisht konkretisht ai shesh-hapësirë”Megjithse periferike surgji-nosëse degdisëse në realitet kundrejt personalitetit të Adem Jasharit dhe kontributit të tijë për çlirimin e kosovës që ai ka dhënë” nuk mund të jetë kurrsesi i identifikuar emërtuar pagëzuar më dy emërtime konkretisht edhe sheshi i (Vllaznim Bashkimit i Kosmetit Kosovo-Metohija) dhe Sheshi (UÇK-Adem Jashari).

Një primitivitet provokim poshtërim – fenomen emërtim identifikim pagëzim i tillë duhet të jetë ”Suji-Generis” dhe duhet të vlejë imagjinohet – plasohet propagandohet vetëm nga mendjet e atyre inicusve – projektusve të ati sheshi të komunës së Prishtinës, se po të hulumtojmë eksplorojmë një fenomen të tillë në mbarë globin planetin nuk mund të ketë shanca teorike se ”Jo se Jo” praktike që një shesh hapësirë të jetë e emërtuar pagëzuare më dy emërtime diametralisht të kundra, konkretisht për rastin në fjalë.

Sepse është një parodi tragjedi-komedi, telenovelë tallje përbuzëse ironike tendencioze kriminale miskine provokuese poshtëruese mosmirënjohje mos-respekt (primitivitet) e paimagjinueshme e pako-ceptueshme deshifrueshme-analizushme e pafalshme-e pa arsyetueshme për mbarë ne si komb shqiptarë, që kjo telenovelë psikopatike-satirike – Mono-Dram-Teatrore – testuse provokuse, që pa hamendësime dyshime iluzione mund ta titullojmë si: (Sheshi më dy Emërtime Pagëzime Diametralisht të Kundra, ”Sheshi Vllaznim Bashkimit, dhe Sheshi Adem Jashari”.

Ku siçë e dimë tashmë megjithëse po bëhen pothuajse 20-të vite të pas-çlirimit të Kosovës dhe përmendorja monumenti shtatorja e Komandantit Legjendarë të ish UÇK-së Adem Jasharit ” i mungon kryeqytetit të Kosovës Prishtinës” (dhe kjo neglizhencë injorim i qëllimshëm pikërisht nga këta jugo-nostalgjikë që kanë qeverisur në të kaluarën më Komunën e Prishtinës, nuk ju ka mjaftuar kjo poshtërsi batërdi primitivitet i tyre që e kanë bërë me vetëdije qëllimisht, dhe nuk e kanë financuarë ndërtuar vendosur akoma në sheshin e emëruar nga ish ajo qeverisja komunale e Komunës së Prishtinës që nga viti 2005-së ”Sheshi Adem Jashari”

Por kanë dalë tashmë së fundi plasuar propaganduare më tezën provokative ” Satirike Jo Serjoze” ofenduese se më në fund po financojmë ndërtojnë rivitalizojm vlerësojmë nderojmë sheshin me dy emërtime (Vllaznim Bashkimin dhe sheshin – Adem Jashari), por kjo telenovelë parodi satirike-tragjikomedi poshtërsi miskine kundrejt vlerësimin nderimit përkujtimit nga ne si komb shqiptare kundrejt komandantit legjendarë të ish UÇK-së Adem Jasharit, nuk duhet ta lejojmë të vazhdoj nga këta që kanë inicuarë përpiluarë vendosur”definitivisht” në rregullimin rivitalizimin e këti sheshi , pra duhet të ndahet shati nga sheqeri.”Sepse është e pamundur e paimagjinushme që të bashkjetojë ”Luani me Majmunin” në të njëjtin teritor hapsirë apo kafaz Park Zologjik.

Sepse siç e dimë tashmë jemi të informuar shtatorja-busti gjigant markant krenarë nderus përkujtimorë është ndërtuar ngritur me kohë tashmë (dhe e ka zbukuruar-hijeshuarë i ka dhënë hijeshi kryeqytetit të Shqipërisë londineze Tiranës, dhe pikërisht më vetëfinancim nga taksapagusit banorët që paguajnë taksat e buxhetit financiarë të Bashkësisë së Tiranës.

Dhe është vendosurë si shtatore gjigande pikërisht konkretisht në në një nga sheshet qendrore më pikante të qarkullueshëm vizitushëm, pikërisht në brendësi të rrugës hyrse në Tiran, ku janë të vendosura kryesisht Ambasadat e shtetëve perendimore dhe të ndryshme të botës të kryeqytetin të shqiperise Londineze Tiranë”jo periferike-surgjinosëse degdisëse siç është në realitet periferik jo qëndror sheshi i emërtuarë pagzuar Adem Jashari në Prishtin”,porë busti shtatorja e komandantit legjendarë të ishë uçk-së Adem Jasharit është ndërtuarë vendosurë tashmë që nga pas-çlirimi i kosovës , edhe në shumë qytete të tjera shqiptare në Kosovë – Maqedoni-Ilirid etjer.

Kurse këtë batërdi poshtërsi injorim të mos-ngritjes vlerësimit nderimit të flijimit rënies heroike të familjes emblematike ”Jashari” për mbarë ne si komb shqiptarë (Të Adem Jasharit) në luftën për çlirimin e Kosovës, dhe këtë neglizhencën injorimin e qëllimshëm paragjykues tendencioz kriminal antikombëtare të deri-tanishëm nga të gjitha partitë që kanë qeverisur udhëhequr komanduar dirigjuar ”Komunën e Prishtinës’ ‘nuk kemi si ta kuptojmë klasifikojmë analizojmë ndryshe, por mos-ngritja e deritanishme e shtatores së Adem Jasharit ka qënë e qëllimshme kriminale banditeske injoruse paragjykuese – antikombëtare.

Sepse gjatë qeverisjeve të tyre në raport me nderimin vlerësimin përkujtimin – financimin ndërtimin e përmendoreve për atdhetarët patriotët kontribuuesit e pavarësisë së Kosovës, këto ish qeverisje komunale të komunës së Prishtinës kanë qënë Selektiv jo të drejtë në këto vlerësime nderime financime ndërtime pagëzime emërtimeve të shesheve bulevardeve rrugicave – shkollave të Prishtinës, dhe për këtë sele-ktivitet paragjykime injorime në financimin nderimin ndërtimin e këtyre busteve, kemi raste shembuj të shumtë selektive, konkretisht gjatë qeverisjeve të tyre komunale në të kaluarën, kanë shpronsuarë prishurë shkatruarë shtëpi banimi objekte biznesore konkretisht në qëndrën kërthizën e Prishtinës dhe kane vlersuarë nderuar financuar ndërtuar vendosur bustet ne sheshet e Prishtinës të Femi Aganit, Xhemal Mustafës, Ibrahim Rugovës etj-etjer.

Por realiteti i hidhur kriminal antikombëtarë ka qënë se nuk janë interesuar impeniuar përkushtuar aspak në këto vitet e pas çlirimit të Kosovës,-në ndërtimin vendosjen e shtatores – përmendores së Adem Jasharit, dhe këtë injorim indiferencë, neglizhencë, poshtërsi primitivitet të tyre nuk kemi si ta kuptojmë deshifrojmë, klasifikojmë, etiketojnë apostrofojmë ndryshe.

Por na lë të kuptojmë hamendësojmë dyshojmë se komunën e Prishtinës në këto vitet e pas-çlirimit e paskan udhëhequr komanduar dirigjuar-menaxhuar, dhe vazhdoj ta udhëheqin komandojnë menaxhojnë-shqipfolësit Jugo-nostalgjiket e vllaznim-bashkimit të (Kosmetit – Kosovo-Metohija) apo ndoshta pasardhësit bijtë bijat nipërit mbesat e ish funksionarëve shqipfolsa të privilegjuarve graduarve nga ish Jugosllavija e Nikolla-Pashiqit-Rankoviçit, Titos Millosheviçit-Unemikut-Euleksit, pra nga mbetjet nostalgjike të Vllaznim-Bashkimit-Kosovaro-Serb”.

Fakt argument tjetër shumë kuptimplotë domethënës se konkretisht komunën e prishtinës në të kaluarën, e kanë udhëhequr dirigjuarë shqipfolsit jugonostalgjikët e mbetur pas çlirimit të kosovës,ka të bëjë edhe me primitivitetin e tyre paragjykus tedencioz (serbofilë) të qëllimshëm antikomtarë anti shtet amë.

Dhe primitivitetin ”serbilizimin” në venat fizikun memorjen e tyre, e treguan shfaqën nxorën shfaqën publikisht vrerin antipatinë e tyre serbofile kundër shtetit amë shqiperisë londineze ,konktetisht një insjativën të ishë qeverisjes së komunës së Prishtinës nga ”Lëvizja Vetvendosje” në mandatin e kaluarë për ti ndarë – dhuruar një trullë hapsirë sipërfaqe toksore,shtetit Shqiptarë amë ‘Shqipërisë Londineze” ,që më pasë në këtë sipërfaqe toke të ndërtojë objektin e Ambasadës së shtetit ”Shqiptarë Londinezë” pikërisht në kryeqytetin e Kosovës Prishtin ,pra Identik siç ju falë dhurua hapsirë sipërfaqe toke SHBA-ve në Prishtin, dhe SHBA-të tashmë janë duke e ndërtuarë objektin e Ambasadës se re në Prishtin.

Por atë insjativë të qeverisjes komunale të kaluarë nga ”Lëvizja Vetvendosje”dhe që nuk ishte kërkesë e Ambasadës së Shqipërisë në Kosovë Prishtin, por si kërkesë përë atë hapsirë sipërfaqe toksore,nuk ishte kërkuarë edhe nga Shteti Shqiptarë Londinez konkretisht nga Ministrija e jashtëme e sajë , kjo insjativë ishte e”Lëvizjes Vetvendosje”thjesht -vullnetëmire falenderuse nderuse vlersuse kundrejt shtetit shqiptarë londinez për kontributin ndihmën simbolike që kishte dhën në kontributin lirinë çlirimin e Kosovës nga pushtusit serbosllav, për tja dedikuarë falur vënë në dispozicion Shtetit Shqiptarë Londinez për ndërtimin e objektit të Ambasadës.

Sepse një një bamirsi kavaljerllek si në rastin konkret insjativëstë Lëvizjes Vetvendosje në qeverisjen e kaluarë komunale ”Nëse Sgaboj sjam i keq-informuarë”Shteti Shqiptarë Londinez i ka falur dhuruar Shtetit të Kosovës,pikërisht në perjudhën kurë Kosova shpalli Pavarsinë, në qëndrën kërthizën e kryeqytetit të Shqipërisë Londineze Tiranë, jo vetëm truall sipërfaqe toksore. porë edhe objektin godinën e ndërtuarë të gatshme,ku sot ndodhet operon Ambasada e Shtetit të Kosovës.

Porë ishin përsëri pikērisht këta jugonostalgjikët shqipfolsat që kanë pasë qeverisurë Komunën e Prishtinës që nga pasë çlirimi ,e kundërshtuan të alarmuarë villnin vrer kundrejt kësaj insjative ,dhe e bojkotuan nuk e lanë as që të hidhej futej për tu votuarë nga asambleistat e komunës së Prishtinës në legjistaturën e kaluar komunale në Prishtin,dhe preteksi argumenti i (koprra-cisë-idjotsisë karagjosllikut të tyre ) jo kavaljerllekut të tyre arsyetus-argumentus ishte,sepse këta jugonostalgjik të identifikuarë me partinë politike (LDK-në),kurë kishin pasë qeverisurë me komunën e Prishtinës pikërisht këtë sipërfaqe toke (insjativë të Vetvendosjes që qeveriste me komunën në Prishtin),-ja kishin ndarë falurë dhuruarë votuare si ishe asamble komunale e Prishtinës vetvetes pra partisë së tyre LDKS-së.

Gjithashtu interesantja e këtyre jugo-nostalgjikve shqipfolsa mbetje e ishë pushtusve në Kosovën e pasë-çlirimit ka qënë dhe vazhdon të jetë, se edhe kurë ka pasur ide insjativa nga indivit opinionist publiçist Gazetarë apo edhe nga institucionet e shtetit amë, pra nga Shqipërija Londineze, për të unifikuarë arsimin tregtinë e lirë pa barrjera, heqen e doganave, unifikimin e sistemit shëndetsorë, konsullatat e përbashkëta përfaqsi diplomatike, zgjedhjen e një presidenti të përbashkët të Shqipërisë Kosovës,”identik siçë e ka BE-ja Europa një president të përbashkët konsensual dhe nuk kanë mospajtime xhelozi as Gjermanet Francezët Italianët Nordikët kundrejt këti presidenti konsensual të BE-së” Porë pikërisht këta shqipfolsit jugonostalgjikët e mbetur në Kosovë kanë reaguar vjellur vrer” biles më shumë se vetë ”liderit e shtetit serb” kundërshtuarë të tilla ide insjativa opinione teorike, duke u fryer lavdëruarë si gjela knojsa pa pupla, duke na u mburrur se Kosova është shtet sovran dhe i pavarur.

Dhe kjo vazhdimësi prezencë e instaluar barrigaduarë në komunën e Prishtinës në qeverisjet e kaluara etjr, e nostalgjikëve (të ish pushtuesve serbo sllavë) dhe të këtyre monumenteve katrahurave kancerogjen shoviniste serbosllave poshtruse provokues për ne si komb shqiptarë, të ndërtuar nga ish pushtuesit serbo-sllavë anë e kënd Kosovës, konkretisht edhe Trekëndëshin tek sheshi (Adem Jashari) i cili si monument nuk simbolizon-prezanton identifikon Vllaznim –Bashkimin (siç po kanë dëshirë të na e paraqesin reklamojnë imponojnë, embelsojn, ekulibrojn kamuflojnë mbrojnë reabilitojnë shqipfolësit mbetjet pesticidet-serbo-sllave në Kosovë Jugo-nostalgjikët e ish pushtuesves serbo-sllavë.

Por ne realitet për atë Trekëndësh flitet ka shumë gojëdhëna tregime sugjerime domethënie, konkretisht disa nga këto thashetheme për këtë Trekëndësh-Katrahurë mbetje serbo-sllave e ish pushtuesve okupatorëve flitet se identifikon paraqet ish konfederatën Jugosllave të Nikolla -Pashiqit, që ishte e përbërë nga ish tri republikat ”Serbi-Kroaci-Slloveni ”. por tashmë ajo ish konfederatë tashmë nuk ekziston është shpërbërë, dhe për këtë arsye edhe kjo katrahurë e ndërtuar nga ish pushtuesit serbo-sllavë duhet shkatërruar eliminuar larguar nga Sheshi Adem Jashari.

Por ka thashetheme gojëdhëna të tjera se ajo ngrehinë e shpifur e ”Tre-Gishtave” simbolizon paraqet identifikon kinse demek Vllaznim-Bashkimin solidaritetin e ishe popujve republikave krahinave autonome që përbënin ish Jugosllavin artificiale ish burgun e këtyre popujve republikave të robëruara pushtuara nga Serbia, që luftuan bashkërisht vëllazërisht kundër pushtimit Nazi Fashist të ish-Jugosllavisë, por edhe nëse kanë qenë të vëllazëruar dashuruar dhe kanë pasë luftuar bashkërisht kundër pushtuesve Nazi Fashist të Jugosllavisë, në ditët e sotme ajo ish Jugosllavi Genocidiste nuk ekziston është shpërbërë, prandaj edhe ai pseudo memorial katrahurë është i kotë i panevojshëm i tepërt që të ruhet restaurohet vlerësohet mbrohet rivitalizohet nderohet nga ne si shqiptarë në atë shesh të Prishtinës.

Por për atë ngrehinë-paçavure pa as një lloj hijeshije domethënje-kuptimsije serjoziteti krenarije konkretisht në radhë të parë për banorët e komunës së Prishtinës dhe mbarë Kosovës ,e ndërtuar nga ish pushtuesit Serbo-Sllav pseudo-simbolin flitet ka gojëdhëna domethënie kuptimësi se simbolizon reklamon simbolin e çetnikeve Serbë (ATË TË TRE GISHTAVE), dhe në këto punimet që paska miratuar aprovuar ”Komuna e Prishtinës” në rregullimin e sheshit ”Adem Jashari”, nuk qënka paraparë vendosur në atë projekt reabilitus rregullativ të ati sheshi ,që ai simbol çetnik i ndërtuar nga ish pushtuesit okupatoret Serbë të mos hiqet, eliminohet shkartohet largohet, dhe në vend të tijë pra të asaj katrahure ”të tepër të panevojshme” të vendoset në pjedestal busti-shtatorja gjigande e heroit kombëtarë legjendarë Adem Jasharit.

Dhe këto thashetheme prononcime deklarime televizive mediatike ëndrra serbo-sllavëve të nostalgjikëve shqipfolsave të Jugosllavisë ”që kjo ngrehin të mos preket shkatërrohet largohet nga ai lokacion shesh” mund të jenë edhe të vërteta, sepse siç kemi parë dëgjuar nga televizionet gazetat faqet e internetit, disa pseudo organizata shoqata individ grupacione anonime që janë deklaruar anonimish që ai simbol i Tre gishtave ngrehin mbetje e ish pushtuesve serbo sllav, nuk guxon askush të imagjinojë që ta prekë shkatërrojë eliminojë largojë nga ai lokacion shesh i Prishtinës, me arsyetimin e këtyre zërave kotelesh mjaullimash mbetjeve shqipfolëse-kancerogjen anonim persona individ grupacione të degjeneruar pa konstrukt burrëror shqiptarë ”Jugo-Nostalgjik të ish pushtuesve serbo-sllavë” se ai pseudo-simbol katrahurë ngrehin serbo sllave, është një pasuri e paçmuar e pavlerësuare simboli ylli busulla polare orientues Lindorë e bolshevizmit Serbo-sllavizmit në Prishtinë.

Dhe po të rikthehemi paksa në kohë jo më larg por pikërisht në 28-nëntorin e kaluar të pavarësisë së shtetit shqiptarë londineze,konkretisht në komunën e Gjilanit, të tilla pseudo-shoqata anonime fantazma organizata individ të degjeneruar-degraduarë pa as një llojë personaliteti virtyti fisnikërie-kthjelltësije analitike , pa as një lloj konstrukti burrëror shqiptarë, si pasardhësit bijtë dhe bijat nipërit mbesat e ish funksjonarve shqipfolsave të kosmetit kosovo-metohija-Vllaznim-Bashkimit që mund të jenë konglomerat akoma nuk e dinë nuk e kanë të definuar statusin e kombësisë identitetit të tyre kombëtare se konkretisht cilin nacionalitet i përkasin ata personalisht pasardhësit familjarët e tyre.

Por edhe nuk mund ti fajësojmë të gjorët të vobektit, se ndoshta nënat majkat apo baballarët druzhet e tyre mund të jenë dashuruar shartuar kryqëzuar fermentuar, dhe mund ta kenë përzier gjakun ADN-në e tyre, me ish pushtuesit e larguar tashmë, dhe këto mbetje shqipfolëse të ish pushtuesve, që i mbrojnë më fanatizëm protestojnë në mbrojtje të këtyre ngrehinave simboleve përmendoreve të ish pushtuesve, ndoshta as vetë të gjorët nuk arrijnë ta kuptojnë deshifrojnë vetveten personalitetin e tyre, se pse reagojnë protestojnë në mbrojtje të këtyre mbetjeve të ish pushtuesve ”por të tillë konglemeratësh patjetër gjithsesi kanë problem me identitetin -personalitetin e tyre kombëtarë e kanë akoma të papërcaktuar definuar,porë sështë çudi dhe e pamundur që mund të jenë pasardhës të proletarëve bolshevik serbo-sllav, sipas parullës bolshevike internacionalistë proletarë te të gjithave vendeve popujve kombeve bashkoi dashurohi shartoi kryqëzoi fermentoi pa dallime feje kombesh nacionalitetesh , por edhe fjalës së urtë popullore tek ne si komb shqiptarë, që thotë difinitivishtt ”që këta lloj speciesh parazitesh shushujash konglemeratësh kanë ngelur pas çlirimit të Kosovës ”As me lalën, por as edhe më Salën” apo sipas fjales se urte popullore që përdoret nga shqiptarët e kosovës nga Prishtinalit konkretisht ”As me Shehër.- Por As me Barilev”

Dhe të tillë Jugo-Nostalgjikësh reagonim pothuajse çdo dit tek ai shesh hapsirë në afërsi të objektit të komunës së Gjilanit , protestonin demonstronin kundrejt vendimit të këshilltarëve asamblistëve të komunës së Gjilanit dhe kundrejt Kryetarit të kësaj Komune Lutfi Hazirit, sepse ky i nderuar kryetarë kishte marrë vendim unanim të padiskutueshëm që nga një shesh i komunës së Gjilanit të largonte një pseudo-përmendore e ndërtuar betonuar vendosur aksidentalisht nga ish pushtuesit serbo sllav, dhe në atë shesh-hapsirë në qëndër të Qytezës së Gjilanit i nderuari kryetari i asaj komune të Gjilanit Lutfi Haziri i injoroj këto pseudo-protesta reagime të këtyre individëve Jugo-nostalgjikve të degjeneruar . dhe përfundimisht e largoj atë mbetje të ish pushtuesve nga ai shesh, dhe vendosi po në atë vend bustin përmendoren shtatoren e patriotit atdhetarit Idris Seferit pikërisht më 28-nëntor të 2017-tës ditën e shpalljes së pavarësisë së asaj Shqipërie londineze.

Sepse të tilla përmendore të bolshevizmit serbo-sllavizmit marksizëm leninizmit, ish bashkimi sovjetik dhe ish Jugosllavia ka pas financuar ndërtuar shumë simbole përmendore serbo-sllave, por pas shpërbërjes së ish bashkimit sovjetik dhe të ish krijesës artificiale kancerogjene Jugosllavisë, të gjitha këto ish republika popuj të robëruar pas pavarësimit i shkatërruan eliminuan asgjësuan larguan në plehra atje ku e meritonin kishin vendin këto ish pseudo memorialë shtatore buste, si në Kroaci, Slloveni, Bosnje, Mal të Zi, Maqedoni, Vojvodinë, pra pse na u dashka që të tilla pseudo-përmendore ngrehina të shpifura katrahura serbosllave të ndërtuara nga ish serbosllavët ne si shqiptarë të Kosovës dhe në përgjithsi si komb shqiptarë duhet ti ruajmë nderojmë mirëmbajmë restaurojmë financojmë me nostalgji fanatizëm, kurë në një moment ne si popull komb shqiptarë nuk na lidh identifikon rreklamon asgjë me këto ish ngrehina katrahura të kota pseudomamorjale buste shtatore ndërtime serbo-sllave.

Duhet të ju rikujtojmë këtyre Jugo-nostalgjikve shqipfolsave të mbetur në Kosovën e pas çlirimit ”që fatkeqësisht ju ka ngelur ora 12-të dhe ëndërrojnë imagjinojnë se ish pushtuesit serbosllav do të rikthehen për ta ripushtuar përsëri Kosovën”, por të tilla specie që e kanë akoma të padefinuarë identitetin e tyre të papërcaktuar kombëtarë, se konkretisht edhe Enver Hoxha në Shqipërinë londineze ka pasë ndërtuar pseudo memorialë dedikuar marksizëm leninizmit bustet e klasikëve të komunizmit Karlin, Marksin, Engsin, Leninin, Stalinin-Maucedunin Kinez – etj., por ne si shqiptarë londinezë pas viteve të 90-ta i shkatërruam eliminuam asgjësuam dhe i tërhoqëm zvarrë dhe dërguam transportuam në plehra atje ku e kishin vendin.

Por juve jugo-nostalgjikëve të mbetur në Kosovën e pas-çlirimit ju rifreskojmë memorien e juaj primitive serbosllave se ish diktatori Enver Hoxha ka pasur dhe vazhdon të ketë nostalgjikët e vetë fanatikë të shumtë në mbarë trojet tona gjeografike etnike, dhe që ju qanë shpirti që përmendoret bustet shtatoret e tij ”nuk duhej të ishte rrezuar shembur larguar nga qytetet sheshet e asaj Shqipërie londineze ”, dhe kanë marrë dhe vazhdojnë të marrin iniciativa kërkesa peticione lutje qurravitje-histerike – drejtuar bashkive qeverive shqiptare londineze që ta ringren vetëfinancojnë bustin e Enver Hoxhës si në sheshet e qytetëve në Shqipërinë londineze ,por edhe në këto trojet krahinat e ngelura jashtë sajë konkretisht në kosov Ferizaj Ilirid , sepse në sytë mendjet memoriet zemrat shpirtin e këtyre nostalgjikëve të Enver Hoxhës ai nuk ka qenë diktator por një patriot atdhetarë burrështetas i madh për kombin shqiptarë.

Mirëpo, nuk po ju miratohet aprovohet, këto dëshira kërkesa-peticione të tyre, pavarësisht faktit realitetit se ai pra Enver Hoxha u mundua punoj me mish e shpirt vetëmohim që atë Shqipëri londineze dhe në tërësi si komb shqiptarë, ta lulëzojë begatojë arsimojë mbrojë fuqizojë ushtarakisht, por fatkeqësisht ajo indologji bolshevike serbo-sllaviste komuniste e instaluar në Shqipërinë tonë londineze rezultojë e dështuar kancerogjene shkatërrimtare për në si shqiptarë londineze dhe ka lënë pasoja të pariparueshme jo 50-vjeçare për sa na sundoj qeverisi ai sistem doktrin idologji pansllaviste shkatrimtare kancerogjene shfarosese per ne si komb shqiptarë, por fatkeqsisht na ka lënë pasoja 150-200-vjeçare të pariparueshme jo vetëm për ne si shqiptarë londinezë por në tërësi për ne si komb shqiptarë e shkatërroj nacional patriotizmin shqiptarë e shpërfytyroj bastardojë shkomtarizoj racën genin ADN-në e pastër ariane të kombit pellazgo-iliro-shqiptarë

Dhe gjatë qeverisjes së tij 50-vjeçare u bën edhe padrejtësi krime monstruoze të llahtarshme u burgosën vranë internuan edhe ”GRA PLEQ FËMIJË NË KAMPE INTERNIMI SHFAROSËSE” , por edhe individ personalitete intelektual akademik shkrimtarë ushtarak patriot atdhetare inxhinierë të pafajshëm vetëm për shkak të bindjeve të tyre politike, se ishin kundër doktrinës idologjisë marksiste leniniste dhe kundër instalimit në Shqipëri të sistemit diktatorial komunist bolshevik stalinist serbosllav, dhe sot emri përmendorja shtatorja e Enver Hoxhës nuk ekziston në as një shesh qytet të asaj Shqipërie londineze,

Atëherë të nderuar Jugo-nostalgjikë shqipfolsa mbetjesh pesticidesh konglomerat kancerogjen serbo-sllavesh në Kosovën e pasë-çlirimit që ju ka rënë shiu në kallamoq, sepse ju keni jetuar dhe e keni pasur sikur-çdoherë mirë edhe me ”Lalën por mirë edhe me Salën” sepse keni qenë servil puthadorë dhe bashkëpunëtorë të çdo pushtuesi, edhe pas çlirimit të Kosovës pikërisht më së shumti ju ja patë hajrin këtij çlirimi sepse u pasuruat e dyfishuat pasurin tuaj ishit ta pakun-sumuar dëmtuar nga lufta si nga ana njerëzore por edhe materiale financiare, dhe si bij dhe bija të ish funksionarëve shqipfolsa shqiptarë të Kosovës u punësuat masivisht sipas sugjerimëve direktivave këshillave të ishë pushtusve serbë nga ”UNEMIKU -dhe EULEKSI” proserb që u instalua në Kosovën e pas çlirimit, dhe ishit pikërisht ju maskarenj qelbësira si pseudo përkthyes të kamufluar të tyre, që mbushët perpiluat artikuluat dosjet e para me akuzat e imagjinuara të sumpozuara të pseudo-krimeve imagjinare skizifrenike psikopatike Dik Martiniste të imagjinuara nga ju fillimisht që na i kishin bërë kinse demek ish luftëtarët e ish UÇK-së kundrejt ish pushtuesve serbosllav dhe kinse kundrejt paraardhësve të juaj si kolobracionistë, dhe që ish UÇK-ja jua prishi rehatin kumbarinë dashurinë -origjinë e Vllaznim -Bashkimit Kosovare-Serbe.

Me ç’të drejt argument pretekst ku e gjeni atë iniciativë guxim sharlatanësh lepujsh kotelesh të dilni deklaroheshin prononcoheshin në reagime peticione protestime anonimiteti për të mbrojtur këto pseudo-memoriale vrastare inkuzi-cionale për shqiptarët e Kosovës të vrarë masakruar shpërngulur dhunuar në vatrat shtëpitë tokën e tyre pikërisht nga ish pushtuesit serbo-sllav të” Vllaznim Bashkimit”, sepse ishin pikërisht këta kanibal serbosllav dhe shqipfolësit e asimiluar privilegjuar sllavizuar sahan lëpiras servila puthadorë që në 100-të vitet e pushtimit okupimit të Kosovës nga serbo-sllavët, i bënë këto krimet e llahtarshme vrasjet çnderimet persekutimin perndjekjen – dhunime shpërngulje biblike, pikërisht duke na u identifikuar kamufluar ëmbëlsuar shtirur në propagandën e rrejshme mashtruese serbosllave të Vllaznim Bashkimit Kosovaro-Serb.

Gjithashtu arsye argument tjetër sepse kjo katrahurë pseudomunument (duhet të shkatrohet shembet largohet nga ajo hapsirë shesh lokacion i tanishëm )pa asë një lloj kuptimsije domethenje apo krenarije për qytetarët e Prishtinës Kosovës dhe në tërsi për ne si komb shqiptarë,ka të bëjë edhe me faktin tjetër,se kjo ngrehinë e shëmtuarë është ndërtuarë në atë hapsirë shesh të Prishtinës,pikërisht në shekullin e kaluarë në vitet e 50-ta pas luftës së dytë botrore,dhe këtë ngrehinë e ka degraduarë konsumuarë dëmtuarë erozjoni klimaterik koha.

Dhe vazhdimsija prezenca e ati pseudo memorjali në atë shesh është një (Bombë me Sahat e kurdisur aksidentalisht) që mund të shembet (për shkak të degradimit shkatrimit nga agjent klimaterik atmosferik)nga momenti në moment apo në muajt vitet e ardhshme ,dhe mund të shkaktojë masakër njerzore ,nëse ajo hapsirë reabilitohet rregullohet!porë ajo katrahurë e degraduarë -dekompozuarë shpërfytyruarë nuk shembet largohet nga ai shesh.

Porë i nderuari si kryetarë i tanishëm i Komunës së Prishtinës Shpend Ahmeti ,duhet ta rishikojë si plan rregullativ reabilitus rregullus të sheshit (Adem Jashari), dhe të vendosë shkatrimin largimin e katrahurës pseudo-memorjalit monumentit të ”Vllaznim Bashkimit” ,dhe pasë rregullimit rivitalizimit të sheshit të vendoset shtatorja gjigande madhështore e Komandantit Legjendarë të ishë uçk-së Adem Jasharit .

Të veprojë marë vendim si kryetarë i komunës së Prishtinës, identik ashtu sikurse vendosi i nderuari kryetari i komunës së Gjilanit Lutfi Haziri,pikërisht për një shesh të qëndrës së qytezës së Gjilanit,ku ishte identik i njëjti paradoks-telenovel”që protestohej mbrohej me fanatizëm nga shqipfolsit jugo-nostalgjikët” si me sheshin e Vllaznim Bashkimit në Prishtin,porë ai i injorojë e largojë një katrahurë pseudo-memorjal mbetje e ndërtuarë nga ishë pushtusit serbo sllav, dhe në atë shesh në qendër të qytezës së Gjilanit vendosi bustin shtatoren e patriotit atdhetarit deshmorit te kombit shqiptarë Idriz Seferit.

Prandaj, si përfundim nëse kjo poshtërsi batërdi ofendim poshtërim provokim ”Kundrejt Komandantit Legjendarë Adem Jasharit dëshmorëve invalidëve veteranëve dhe luftës së ish UÇK-së në përgjithësi” thashetheme mediatike që po qarkullojnë janë të vërteta realiste, atëherë si shoqata te luftës se ishë UÇK-së urgjentisht e kanë për detyrë dhe obligative, që të kërkojnë sqarime informuese definitive nga komuna e Prishtinës, të kërkojnë të shohin verifikojnë analizojnë planin urbanistik rregullus përfundimtarë të aprovuare miratuare nga kjo komunë konkretisht për sheshin në fjalë – Adem Jashari.

Dhe nëse me të vërtet ai plan rregullativ (i miratuare aprovuar nga komuna e Prishtinës” nuk e parasheh në atë plan rregullativ investues të hiqet eliminohet ajo ngrehine pusht-usish katrahure shkatërrimin largimin e këtij simboli çetnik Serb nga sheshi i emërtuar pagëzuar që nga 2005-sta si sheshi Adem Jashari, dhe në vend të tij të Vendoset shtatorja e komandantit legjendarë të ish UÇK-së Adem Jasharit,

Atëherë organizatat – shoqatat e luftës së ishë UÇK-së duhet urgjentisht të organizojnë ftojnë në reagime protesta demonstrata të gjitha kategoritë e dala nga lufta e ish UÇK-së ,por edhe mbare popullin kombin shqiptare në tersi,dhe protestat reagimet demonstratat duhet të vazhdojnë pafundësisht të pandërprera, deri në shkatërrimin largimin asgjesimin e këtij simboli mbetje çetnike serbosllav nga ky shesh i pagëzuar emërtuar nga ish qeverisja komunale e komunës së Prishtinës së 2005-sës, ku realiteti i tanishëm duhet të ishte që nga pasë – çlirimi i Kosovës duhej të ishte vendosur tashmë me kohe Busti-shtatorja gjigante e komandantit legjendarë Adem Jasharit.

Shkruar artikularë nga Dashamir Alliu, ish vullnetare në ish UÇK.

Gjithashtu, është edhe kryetar i shoqatës atdhetare (Zyber Alliu) ishë Komuna Hotolisht Rrethi Qyteti Librazhd.

Shperndaje ne
Updated: 8 Prill, 2018 — 07:45

The Author

Dashamir Alliu

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.