Deklaratë – Kërkesë: Drejtuar Qeverisë sonë shqiptare – dhe qeverisë Greke

Dashamir Alliu, Ish vullnetar në UÇK

“Deklaratë – Kërkesë”

“Drejtuar Qeverisë sonë shqiptare – dhe qeverisë Greke”

Deklaratë – Kërkesë informuese sensibilizuse për mediat në Gazetat e shkruara elektronike televizive, gjithashtu “Drejtuar Qeverisë sonë shqiptare, dhe qeverisë Greke, Ministrisë sonë të Jashtëm, Ministrisë së jashtëm Greke, Ministrisë sonë të Mbrojtjes, Ministrisë së Brendshme, komisariateve të policisë në jug të vendit dhe të Shqipërisë sonë juglindore.

Qeveritë greke me miratimin aprovimin e qeverisë sonë shqiptare “Nga pseudo-bisedimet-marrëveshjet në dëm të interesave tona kombëtare, që i mbajtën në Kretë dhe tashmë së fundi në Korçë.

Po hulumtojnë eksplorojnë gërmojnë zhvarrosin – të rënët e tyre, të rënë gjatë luftës së Dytë Botërore kundër pushtimit Italo-Fashist konkretisht në jugun e Shqipërisë sonë londineze, dhe që pasi ti zhvarrosin paketojnë konservojnë nëpër arkivole ”Qeveria Greke” ëndërrojnë imagjinojnë pretendojnë të ndërtojnë betonojnë bunkerizojnë ngrënë vend-varreza Memorialë dedikuar dëshmorëve të Vorio-Epirit në Shqipërinë tonë të jugut, në Shqipërinë juglindore dhe të mesme tashmë.

Deklarata – kërkesa jonë protestuese sensibilizuse ”Drejtuar të dyve qeverive, asaj Greke dhe qeverisë sonë Shqiptare është kundër pretendimeve imagjinatave skizofrenike helemistike të qeverive Greke, dhe aprovimin miratimin nga Qeveria jonë, konkretisht Ministria e Punëve të Jashtme, për vazhdimin e telenovelës, ndërtimin rindërtimin e vend-varrezave Memorialëve në Jugun tonë dedikuar pseudo-dëshmorëve të rënë për kauzën e ”Vorio-Epirit gjatë luftës Italo-Greke”.

 

Këto si më poshtë janë kërkesat tona drejtuar Qeverisë sonë ”Shqiptare dhe Qeverisë Greke”

“PËRMBAJTJA E DEKLARATËS – KËRKESËS SONË ËSHTË KJO SI MË POSHTË”

Ne si përfaqësues të këtyre shoqatave Patriotike – Atdhetare, artikuluar përpilues nënshkrues firmëtarë të kësaj ”Deklaratë – Kërkese” dhe në tërësinë tonë gjeografike etnike si ”Komb Shqiptarë” do ju jemi falënderues mirënjohës sa të jetë jeta mbi tokë, do i respektojmë nderojmë kontributin e të rënëve ushtarëve Grek në jugun e Shqipërisë sonë Londineze kundër pushtuesve okupatorëve Italo-Fashistë të Shqipërisë dhe Greqisë.

Lavdi i paharruar, i përjetshëm qoftë kujtimi nderimi i të rënëve grekë “nga ne si komb shqiptarë” në Shqipërinë tonë londineze” gjatë luftës së Dytë Botërore” kundër pushtuesve Italo -Fashist.

Patjetër, gjithsesi inkurajojmë mbështesim ”parezerva dilema hamendësime dyshimet, më marrëveshjet e tyre për të zgjidhur problemet-mosmarrëveshjet e së kaluarës në mes të dy kombeve tona.

Të dyja Qeveritë si kjo e jona shqiptare, dhe ajo greke të bashkëpunojnë pa rezerva pengesa burokratike paragjykime, të hulumtojnë identifikojnë pikërisht këto vende territore ku kanë rënë dhe janë varrosur këta të rënë grekë në Shqipërinë tonë gjatë pushtimit ”Italo-Fashist që përjetuam ne si komb shqiptarë dhe kombi shteti Grek” koha përjudha e kërkimeve eksplorimeve gërmimeve zhvarrimeve të jetë e pakufizuar limituar deri në gjetjen e të gjithëve këtyre të rënëve grekë në Shqipërinë tonë të pretenduar dokumentuare nga qeveritë Greke.

Por ne si përfaqësues udhëheqës të këtyre ”Organizatave Shoqatave Patriotike – Atdhetare” që po protestojmë-demonstrojmë sot” dhe që po ju drejtohemi me këtë ”Deklaratë – Kërkesë” ju informojmë vëmë në dijeni konkretisht Qeverinë tonë shqiptare, dhe Qeverinë Greke, konkretisht Ministrinë tonë të jashtme dhe atë Greke.

Se këta të zhvarrosur identifikuar të rënë grek në Shqipërinë tonë të jugut gjatë pushtimit Italo -Fashist të Shqipërisë sonë londineze. Se do ti nderojmë respektojmë-përcjellim me ceremoni nderuese ushtarake dhe civile si shenjë respekti falënderimi.

Eshtrat skeletet arkivolet e tyre deri në pikat kufitare me shtetin grek ”identik siç i kanë identifikuar zhvarrosur konservuar nëpër arkivole tërhequr ushtarët të rënët e tyre në Shqipërinë tonë edhe Austriakët Italianët, Gjermanët, Serbët, pavarësisht faktit nëse kanë ardhur si pushtues apo çlirimtarë në trojet tona këta ishin pushtues apo çlirimtarë, do t’i përcjellim me nderimet respektin më të madh për kontributin e tyre vetëmohues që dhanë edhe me jetën e tyre kundër pushtimit Italo-Fashist të Shqipërisë sonë londineze, dhe shtetit kombit të tyre helen Greqisë gjatë luftës së Dytë Botërore.

Por ju informojmë vëmë në dijeni përfaqësuesit të dy qeverive Shqiptare dhe Greke se jemi kategorik të prerë të vendosur, që vend-varreza memorial përmendore shtatore pllaka përkujtimore dedikuar këtyre të rënëve Grekë, nuk do lejojmë në asnjë mënyrë çmim të ndërtohen bunkerizohen pikërisht në shtetin kombin tonë, kjo është definitive e prerë nuk do të ketë as një lloj tolerimi kompromisi.

 

Për faktin argumentin e thjeshtë shumë kuptim-plotë, sepse ne si komb shqiptarë pikërisht në jugun tonë të shenjtë, kemi vend-varrezat memorialët lapidarë muze që i kemi ndërtuar për të përkujtuar nderuar kontributin e patriotëve atdhetarëve partizanëve tanë shqiptarë që ranë dëshmorë kundër pushtueseve Italo-Fashist dhe pushtueseve Nazisto-Gjerman, por edhe kundër pushtuesve okupatorëve pikërisht edhe kundrejt jush si fqinjë grabitqarë ”Serb dhe Grek ”në këtë hapësirë territor të atdheut kombit tonë.

Të gjitha Qeveritë Greke në këto vitet e pas-90-tave këto vend-varreza memorialë për t’i ndërtuar në jugun tonë për të rënët e tyre gjatë luftës Italo-Greke, i kërkojnë arsyetohen se ata në Shqipërinë tonë të jugut nuk erdhën si pushtues por si çlirimtarë, por ne si komb shqiptarë ”kur ishim të pushtuar nga Italia-Fashiste” nuk i ftuam kërkuam ju lutëm përgjëruam për ndihmë këta pseudo-çlirimtarë grek të rënë në jugun tonë.

Por ne si përfaqësues të këtyre shoqatave Atdhetare Patriotike që po ju drejtohemi me këtë Deklaratë Kërkesë, ju informojmë se të gjithë pushtuesit okupatorët që na kanë pushtuar ripushtuar në deceniet dekadat e kaluara, kështu na identifikoheshin prezantoheshin kurë pushtonin grabisnin na vrisnin në shtëpitë vatrat tone, edhe ish pushtuesit e perandorisë osmane të trojeve tona kombëtare por edhe pushtuesit Serb dhe Grekë në luftën e Parë Botërore kurë pushtuan vranë dogjën na shpërngulën nga trojet tona, na identifikofshin si shpëtimtarë çlirimtarë të kombit shqiptarë, por edhe pushtuesit Italo-Fashist në luftën e Dytë Botërore kështu na deklaroheshin se nuk kishin ardhur si pushtues, por si çlirimtarë, për të na arsimuar emancipuar zhvilluar ekonomikisht.

Nëse qeveritarët tanë shqiptarë jua lejon miratojn aprovojne ndertimin e këtyre vend-varrezave memorialëve Qeverive Greke në jugun tonë dedikuar pseudo çlirimtarëve të tyre Helenë, pse ish pushtuesve të kombit shqiptarë ”çlirimtarëve” Osmanllij-Serb-Italian-Gjerman, mos t’ja lejojmë mundësojnë tolerojme që edhe këta ish pushtuesve ”çlirimtarëve qe si te tille na jane identifikuare kure na kane pushtuare ” që lanë jetën kockat skeletet e tyre në luftëra beteja me ne si komb shqiptarë që edhe ata shtetet qeveritë e tyre të investojnë ndërtojnë vend-varreza Memorialë ane kënd Shqipërisë sonë.

Nëse ne jemi tolerant kavaljere me pseudo çlirimtarët pushtuesit grek të rënë në Shqipërinë tonë, identik tolerant duhet të jemi me të gjithë ish pushtuesit masakruesit vrasësit genocidistët e kombit tonë shqiptarë sepse pushtuesi okupatori ngelet pushtues okupatorë, nuk ka pushtues të keq dhe pushtues të mirë.

Sepse kërkesat e qeverive Greke nëse implementohen bëhen realitet për ndërtimin bunkerizimin e vendit me këto vend-varreza memorialë dedikuar dëshmorëve te Vorio-Epirit do të ishte identik e barabartë-paralelizume-sikurse qeveritë Serbe (ne bisedimet që po i mbajnë ne Bruksel me Qeveritaret e Kosovës) të kërkonin në këto marrëveshje bisedime që edhe në Kosovë ne të gjitha vendet e territorit të Kosovës ku janë zhvilluar beteja luftime të ish UÇK-së kundër policisë ushtrisë serbe të cilët janë vrarë nga ish UÇK-ja apo bombardimet e NATO-s, konkretisht ne betejën e koshares, pashtrikut dhe anë e kënd Kosovës.

Qeveritaret kosovarë në këto kërkesa të qeverive Serbe ti miratonin aprovonin ndërtimin memorialët lapidaret për ish sigurimsat e UDB-së policet ushtarakët gjeneralët mercenarët ruse Greko-Romun që luftuan kundër ish UÇK-së dhe lanë jetën kockat skeletet e tyre ane kënd Kosovës nga armët e luftëtarëve të ish tri UÇK-ve!

Nuk mund të ketë ”dhe ju sigurojmë se as që do të ketë për këtë ju sigurojmë jua heqim dyshimet iluzionet ëndrrat që mund ti keni ”edhe vend-varreza pseudo-memorialë në këtë hapësirë të territorit tonë kombëtarë edhe për pseudo-dëshmorë pseudo-çlirimtarë, të territorit tonë kombëtarë që ju përkasin si të rënë për nga kombësia jo kombit tonë shqiptarë, por fuqive tanë grabitqarë konkretisht për rastin në fjalë kombit Grek, të cilët me këto imagjinata përralla fushë- beteja pseudo-luftime të pa-ndodhura pseudo-dëshmorë të rënë vend-varreza memorialë që ëndërrojnë ti ndërtojnë në jugun tonë të shenjtë, kanë pikësynime shkomtarizuse, helenizuse provokuse, ekspansioniste, gllabëruese, pushtuese kundrejt territorit tonë kombëtarë, ”Sipas Megali-Idhesë Helenistike”

(Anëtar të shoqatave-organizatave terroriste Greko-Shoveniste të sponsorizuara nga Kisha Pseudo-Ortodokse greke-sillogjeve Vorio-Epirote, ne një nga pelegrinazhet e përvitshme që i mbajnë në këto vend-varreza, memorialet që i kanë ndërtuar tashme në jug të vendit në Shqipëri)

Por ju informojmë sugjerojmë se edhe për sa i përket me disa vend-varreza memorialë që janë ndërtuar tashmë ”në këto vitet e pas 90-tave në Shqipërinë tonë londineze” kryesisht në jug të vendit nga qeveritë greke nëpërmjet Qirje Anastas Janullatosit”, kërkesa jonë drejtuar të dy qeverive është.

Që gradualisht të fillojnë sa më parë zhvarrimin nga këto vend-varreza ku i kanë varrosur ngritur Memoriale, që këta të rënë grek varrosur në Shqipërinë tonë të jugut gjatë luftës Italo-Greke, dhe që i kanë rivarrosur në këto vitet e pas-90-tave ku këta të rënë grek dhe pushtuesit okupatorët italian, ndërsa territoret qytetet fshatrat tona shtëpitë tona na i kthyen në shesh beteja shtëpitë tona gërmadha.

Pra në këtë Deklaratë – Kërkesën tonë ju kërkojmë që t’i zhvarrosin bartin transportojnë kockat skeletet e tyre në shtetin e juaj Grek-Helen ”dhe ti rivarrosni ne vend-varreza t’ju ngrini memorialë pllaka përkujtimorë muze të emërtoni rrugë sheshe me emrat e këtyre të rënëve Grek ”JO” në territoret tona kombëtarë, jo në Epirin e jugut tonë të Shqipërisë londineze që e mbani të pushtuar okupuar padrejtësisht-përkohësisht, ”por që këta të rënë Grek të prehen të qetë përjetësisht në atdheun e tyre Helen duhet ti Varrosni pas Maleve të Pindit, sepse ne si komb shqiptarë me kombin shtetin grek pikërisht në Malet e Pindit jemi kufitarë dhe kufizojmë me ju si Helenë” kjo kërkesë e jona është jo ironike-satirike , por realiste dhe duhet ta implementoni sa më parë sepse është për të mirën e të dy kombeve tona.

Sepse, ju informojmë të nderuar Qeveritarë Grek, se ashtu sikurse Kosova që luftoj u çlirua nga pushtimi një shekullorë Serb dhe sot është shteti i dytë shqiptarë i pavarur në Ballkan, së shpejti edhe Epiri Jugorë shqiptarë si pjesë përbërëse e pandarë të cilit është krahina e Çamërisë, do i kthehen përsëri kombit shqiptarë

Dhe nëse këta të rënë dëshmorë të kombit Grek do ti varrosni-rivarrosni në këto territore tona shqiptare që i mbani të pushtuara për momentin, kur në t’i çlirojmë rimarrim këto territore tona, do t’ju duhet përsëri ti zhvarrosni të rënët tuaj nga territoret tona kombëtare shqiptare që i mbani të pushtuara okupuara përkohësisht.

Kjo kërkesë sugjerimi yni është për të mirën tuaj, në mënyrë që familjarët e këtyre të rënëve Grek t’i nderojnë përkujtojnë të afërmit e tyre kurë ata të dëshirojnë, dhe nuk kanë arsye që të udhëtojnë shpenzojnë financiarisht për të nderuar kujtimin kontributin e tyre për kombin shtetin helene në Shqipërinë tonë londineze.

Sepse, edhe për ata ”si familjarë të këtyre të rënëve në jugun tonë kundër pushtueseve Italo- Fashist, është i lodhshëm rraskapitës i gjithë ky udhëtim pelegrinazh i përvitshëm, kurse për ne si komb shqiptarë këto pelegrinazhet telenovela të tyre janë të mërzitshëm provokatorë dhe na shqetësojnë provokojnë në shtetin – kombin tonë, sepse fundja fundit ata e dhanë jetën e tyre për të mbrojtur shtetin kombin grek dhe trupat e tyre duhet të prehen në shtetin kombin e tyre Helen.

Por, shtetin kombin e tyre Helen nga pushtimi Italo-Fashist këta të rënë dëshmorë në jugun tonë, mund ta kishin mbrojtur të ishin barrigatuar vetë-flijuar” dhënë shpirtin jetën kockat skeletet e tyre edhe brenda vijës kufitare shtetërore të shtetit grek dhe ne shqiptaret gjatë luftës së Dytë Botërore, shumë më mirë dhe më të nderuar” e padyshimtë do ishte rënia kauza ideali patriotizmi atdhedashuria helenistike e atyre dëshmorëve për mbrojtjen e kombit territorit të tyre grek” do ishin edhe më të respektuar admiruar këta të rënë do kishte qenë sikur të kishin dhënë jetën e tyre pikërisht në mbrojtje të kufijve të tyre veriorë që i kishin me ne si komb shqiptarë kurë edhe ne si komb shqiptarë ishim të pushtuar nga pushtuesit Italo-Fashist.

Gjithashtu, ju vëmë në dijeni se nëse këto kërkesa tona legjitime nuk do i merrni parasysh të dyja si ”Qeveri Shqiptare dhe ajo Greke”, por do të na injoroni” siç kanë bërë vepruar edhe në të kaluarën” dhe do të vazhdoni të luani si gurë bilardoje topa futbolli me kockat skeletet e kujtimin respektin nderimin e këtyre të rënëve, dhe do vazhdoni të ndërtoni vend-varreza memorialë për këta të rënë grek në Shqipërinë tonë jugore dhe tashmë juglindore dhe të mesme. Si përfundim, ne si përfaqësues të këtyre organizatave shoqatave” që po ju drejtohemi me këtë Deklaratë-Kërkesë” ‘ju informojmë vëmë në dijeni ju tërheqim vërejtjen sa s’është bërë vonë edhe për ju edhe për ne” se do na detyroni impononi pa na lënë rrugëzgjidhje alternativë tjetër që jashtë dëshirës vullnetit formimit intelektit humanitetit ndërgjegjes tonë njerëzorë kombëtarë shqiptarë, që të bëhemi mur i gjallë njerëzor barrigadus-betonus-protestues-demonstrues.

Dhe vetëm mbi trupat e tanë të vdekur do mund të kaloni ti ndërtoni ”Mbi-ndërtoni” ngrini këto vend-varreza memorialë” që po ja dedikoni dëshmorëve imagjinarë të Vorio-Epirti në tokën atdheun tonë ” që si të tillë kanë qenë dhe vazhdojnë të jenë shkomtarizuse-kancerogjen shkatërrimtarë-helenizuse poshtërues-provakatore për ne si komb shqiptarë.

Ne të nderuar qeveritarë tanë shqiptarë, dhe ju qeveritarë shovinistë Grekë, ju rifreskojmë memorien e juaj kancerogjene shqipfolëse-helenistike.

Se kemi pasur dhe vazhdojmë të kemi heronjtë dëshmorët tanë të rënë në këto troje në të gjitha etapat luftërat betejat historike ku këto territore tona pushtues të ndryshëm na kanë masakruar çnderuar torturuar vrarë djegur shpërngulur por edhe na kanë pas-pushtuar përkohësisht këto territore tona kombëtare.

Dhe nuk do të lejojmë me çfarëdo çmimi-fature çmimi një gjëmë batërdi poshtërsi shkomtarizim tradhti helenizim të Shqipërisë sonë, ne nuk do ta lejojmë më të njëjtën telenovela simfoni helenizuse që të vazhdojë në jugun tonë të shenjtë .

Në qoftë se ju si qeveritarë grekë në këto vitet e pas 90-tave keni blerë korruptuar shkomtarizuar-shantazhuar të gjithë qeveritarët tanë shqipfolsa që na kanë qeverisur me hir dhe pahir me mbështetjen investimin e juaj ”materiale financiare politike” dhe këta maskarenj gjakprishur të shkomtarizuarë shqipfolsa si falënderim kundrejt jush për mbështetjen përkrahjen që ju u keni dhënë, kanë punuar dhe vazhdojnë duke punuar kundër interesave tona kombëtare ekonomike zhvillimore shqiptare ju qeveritarë grek mund të keni blerë korruptuar rekrutuare shantazhuarë kastën qeverisëse kriminale pseudo-shqiptare shqipfolse ”por jo kombin shqiptarë dhe bijtë dhe bijat e tij në tërësinë e tij gjeografike etnike”.

Ne ju rikujtojmë ”RIFRESKOJMË MEMORJEN-HELENISTIKE” se kombi shqiptarë në të gjitha etapat e historisë” ka pasur bij dhe bija që i kanë dalur zot dhe do ti dalin zot-flamurtarë pijetarë ta mbrojnë edhe në këto momente, për të kundërshtuar dhe mos-lejuar betonizimin shkomtarizimin helenizimin e jugut tonë të shenjte me vend-varreza pseudo-memorialë dedikuar pushtuesve okupatorëve grek që kanë pretendime grabitqare pushtues për këtë territor të kombit shqiptarë .

”Me respekt nga kryetarët përfaqësuesit e këtyre ”Shoqatave Organizatave Patriotike Atdhetare- Kulturore Mjedisore” nga mbarë kombi ynë shqiptarë.

Deklaratë-Kërkesa jonë do të firmosen vulosen me Vulat e shoqatave ”Patriotike-Atdhetare, konkretisht të shoqatave organizatave të dala nga Lufta Antifashiste Nacional Çlirimtare konkretisht të familjeve të dëshmorëve, invalidëve veteranëve të LANSHIT – por edhe të UCK-ve. ”Por edhe si kryetarë përfaqësues të shoqatave” Patriotike-Atdhetare-Kulturore Mjedisore ” që organizojmë protestën demonstratën konkretisht”drejtuar Komisariatit të Policisë në jugë të vendit të komisariateve të juglindjes së vendit të Tepelenës -Komisariateve të policisë në Gjirokastër, Përmetit, Delvinës, Këlcyrës, Sarandës, Himarës, Korçës, Ersekës, Bilishtit, Devollit, Skraparit, Pogradecit etj., ku qeveritë Greke ëndrojnë imagjinojnë të ndërtojnë Vend-varreza Memorialë dedikuar pseudo-të rënëve Grekë në Shqipërinë tonë kinse kundër pushtuesve Italo-Fashist.

1) Shoqatat e Dëshmorëve-Invalidëve-Veteranëve të dala nga lufta Anti-Fashiste, Nacional Çlirimtare LANSHI”;

2) “Shoqata Atdhetare Patriotike Vullnetari i Lirisë” e Dëshmorëve-Invalidëve-Veteranëve” me nëndegë” e simotrave nga Kosova Prishtina”- me seli në Tiranë” të dala themeluara nga ne shqiptarët vullnetarë londinezë nga të tria ish UCK-të;

3) “Shoqata e Ushtarakëve rezervistëve të liruar në pension”;

4) Shoqata e familjarëve të policëve ushtarakëve shqiptarë të rënë dëshmorë në krye të detyrës kundër krimit, dhe mbrojtjes së interesave tona kombëtare dhe paqeruajtës në kuadër të NATO-s;

5) “Shoqata Atdhetare Foleja Kombëtare me kryetare të sajë të nderuarën Elida-Jorgonin;

6) “Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar”;

7) “Forumi Djemtë e Gjirokastrës”;

8) Shoqata Patriotike Atdhetare Çamëria;

9) “Klubi i Patriotëve të rij Gjirokastër”;

10) “Të Organizata Kundër Helenizimit Sllavizmit të Shqipërisë”.

11) “Të Shoqata Patriotike Atdhetare Labëria”;

12) “TëAleanca Kuq e Zi”;

13) “Të Shoqata e Familjarëve tê afërmeve e ushtarakëve oficerit ushtareve të vrarë (nga shërbimet sekrete greke asfalija ushtarak polic Grek të kamufluar në deklarimet komunikatat e tyre si pjesëtarë të organizatave sillogjëve”Vorio-Epirote” për çlirimin e Vorio-Epirit. Vrasje të cilat i kryen në brendësi të jugut të Shqipërisë sonë londineze! Konkretisht në reparti stërvitorë ushtarak në fshatin peshkopit të Gjirokastrës”;

14) “Të Shoqata e familjarëve e emigrantëve të torturuar keqtrajtuar vrarë në këto vitet e pas 90-tave!-nga ushtria, Policia greke në kufi dhe në stacionet policore burgjet e shtetit Grek”;

15) “Të Shoqata e familjarëve të oficerëve ushtareve shqiptarë të rënë dëshmorë në provokacionet luftimet 1949-tës të zhvilluara në kufijtë juglindorë (Ku shteti grek me ushtrinë aviacionin e sajë bombardojë sulmojë në pabesi këto reparte ushtarake kufitare dhe popullsinë civile fshatare të këtyre fshatrave kufitarë!) pikërisht në pikat doganore kufitare me shtetin Grek në fshatrat repartet ushtarake kufitarë Kapshticë, Mirasë, Fitore ish-Vishegrad etj. Që janë nën juridiksion të Qytezës Bashkësisë së Bilishtit. Por bombarduan dhe ka pasurë luftime në 1949-tën në të gjithë kufijt jugorë -juglindorë me shtetin Grek provokime luftime nga shteti shovinist grek të cilat kishin si qëllim pushtimin aneksimin e jugut tonë të cilin na e identifikojn si Vorio Epiri Grek!

16) “Të Shoqata e familjarëve të ish-mësuesve patriotëve atdhetarëve priftërinjve klerikve ortodoksë shqiptarë të eliminuare vrarë ekzekutuar masakruar helmuar ndër vite dekadat e kaluara nga shërbimet sekrete greke (Asfalia) dhe kisha e tyre pseudo-ortodokse genocidiste kundër kombit shqiptarë”;

17) “Të Shoqata e familjarëve të masakruara djegura shpërngulura nga shtëpitë vatrat e tyre nga andartët kriminelët grek në 1913-14-tën kurë shteti shovinist grek me ushtrinë e sajë të rregullt genoxidiste pseudo-kishën e sajë pseudo-ortodokse pasi kreu genocid spastrim etnik nga elementi shqiptare shpallën Autonominë e Vorio-Epirit me kryetarë Qeverie kriminelin e identifikuare si Zografoj”;

18) “Të Shoqata kulturore patriotike atdhetare Mallakastra”;

19) “Të Shoqata patriotike atdhetare Lunxhërija Gjirokastër”;

20) “Shoqata Patriotike Atdhetare e Lumës-Kukës”;

21) “Shoqata Kulturore Patriotike Atdhetare, Oda Dibrane”;

22) “Shoqata Atdhetare e Mirditës”;

23) “Të Shoqata Atdhetare Përmeti”;

24) “Të Shoqata Atdhetare Gramozi Ersekë”;

25) “Të Shoqata Atdhetare Devolli”;

26) “Të Shoqata Atdhetare Vatra Korçë:

27) “Të Shoqata Atdhetare kulturore Pogradeci”;

28) “Të Shoqata Atdhetare Zyber Alliu ish- komuna -Hotolisht Rrethi Qyteti Librazhd”;

29) “Të Ikona e Ortodoksisë-Autoqefalis-Shqiptare pas Noliane At Nikoll Marku si krye klerik patriot atdhetar i pakompromis, si përfaqësues i Kishës Ortodokse Autoqefale kombëtare (Lagja Kala Elbasan), e pavarur e pa komanduar e pa nënshtruar e privatizuar nga kisha greke Anastasjane Genocidiste”:

Shkruar artikuluar nga: Dashamir Alliu ish vullnetarë në ish UÇK-ë gjithashtu kryetar i Shoqatës Atdhetare “Zyber Alliu” ish – Komuna Hotolisht Rrethi Qyteti Librazhd.

Por edhe nga kryetarët e këtyre shoqatave “Atdhetare-Patriotike-Kulturore-Mjedisore
te lartcekura në këtë Deklaratë-Kërkesë”.

Që si e tillë ”Deklaratë-Kërkesë” në përmbajtje të sajë, do i dorëzohet nga disa përfaqësues të këtyre organizatave-shoqatave! Qeverisë sonë shqiptare Ministrisë së Jashtme, Gjykatës Kushtetuese” dhe institucioneve të tjera ligj-zbatues kushtetues të shtetit tonë shqiptare.

Po ashtu, e njëjta ”Deklaratë-Kërkesë” do i dorëzohet edhe Qeverisë Greke Ministrisë së sajë të jashtme, nëpërmjet Ambasadës Greke të vendosur në Tiranë.

Por edhe Ambasadës së SHBA-ve dhe Bashkimit Evropian të akredituara në Tiranë.

Date 29.01.2018.

Shperndaje ne
Updated: 29 Janar, 2018 — 21:49

The Author

Dashamir Alliu

2 Comments

Add a Comment
  1. https://www.facebook.com/himara1/videos/2157127350983998/Çfare paradoksi telenovele tragjikomedije- shkomtarizuse Helenizuse ka ndodhur dhe po vazhdon te ndodh ( ne jugun tone te shejte)me miratimin aprovimin e qeveritarve tanë shqipfolsa te ketyre viteve te pas 90-tave .Ku ushtarak gjeneral sigurimsa Asfalista te shtetit Grekoshovinist varrosin murosin me cermoni mortore fetare nderuse ushtarake pikerisht ne jugun e Shqiperise sone Londineze)-pseudo-deshmoret imagjinare Helen te Vorio-Epirit imagjinar grekoshovinist !-kinse demek sipas perrallave mashtrimeve Helenistike na paskan ren deshmore ne Luften e Dyte botrore kunder pushtusve Italo – fashist .-Keto lloj perrallash telenovelash shkomtarizuse Helenizuse jane Sui-Generis ne Bot sepse kane ndodhur vazhdojn te ndodhin miratohen aprovohen implementohen jo vetem ne teori por edhe ne praktik ,-vetem tek ne si komb shqiptare , dhe efektet rezultatet e keti mos reagimi indiferentizmi kundrejt keti shkomtarizimi Helenizimi te jugu te vendit si rezultate investime Helenistike shume shpejt kemi per ti pare per jetuar efektet kancerogjene helenizuse si komb!

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.