Brahim (Ibish) Avdyli: VIJA INTEGRALE NË VEND TË VIJËS PARCIALE PËR ZGJEDHJEN E ÇËSHTJES SHQIPTARE

VIJA INTEGRALE NË VEND TË VIJËS PARCIALE PËR ZGJEDHJEN E ÇËSHTJES SHQIPTARE 

(Në vend të resymesë, pjesa e fundit e librit tim, “Sondazhe për Kosovën dhe kufirin e saj”, Prishtinë 2019, e përkthyer në anglisht) 

Autor: Brahim (Ibish) Avdyli

 Në këtë vepër të madhe i kam mbledhur një sërë shkrimesh, që fillojnë nga përkufizimet shkencore, nga disa analiza dokumentuese, nga artikuj të përgjithshëm, e të tjera, edhe fotografi dëshmuese prej kohëve të hershme e deri në ditët fundit, sepse në radhë të parë politikanët tanë dolën hapur kush janë dhe çka duhet të bëjnë. Atyre, nuk u pret sëpata në një vend dhe e gënjejnë popullin e tyre të urtë; e harrojnë fjalën e shenjtë të gjyshërve të tyre, se “një copë dhé është plis me ari”. Kur thua “plis me ari”, ai ka vlerë të madhe, nuk falet e nuk shitet dheu i vendlindjes. Nuk e kanë tokë të babës së tyre tokën e Kosovës për ta shitur si duan ata, por tokë të atdheut, të trashëguar brez pas brezi, për ta marrë në udhëheqje. Një copë tokë, me dhé, t`ia falësh armikut tënd, kur ai e kthen kohën prapë në fillim, 20 vite më përpara, para se të bëhet luftë e madhe çlirimtare, me aq viktima, me aq mund, me aq humbje, me aq vështirësi, nga dhuna e shfrenuar e serbo-mëdhenjve, për të mos e lëshuar nga duart e veta, ashtu, me kthetra të rritur të demonëve. Tani, Republika e Kosovës sikur u realizua, me lirinë, pavarësinë, demokracinë. Por ajo po sillet rreth e rrotull nëpër gënjeshtarët tanë e gënjeshtarët serbo-greko-rusë, të cilët as 20 vite pas luftës çlirimtare, nuk duan që ta njohin Republikën e Kosovës. Përkundër luftës së bërë, ata duan t`ia zhvatin 1/3 e territorit të saj, duke na zhgënjyer thellë e duke e blerë edhe me të holla, gjatë korrupsionit të paskajshëm politik. 

Korrupsioni politik i atyre që e flasin gjuhën e parë, gjuhën mëmë të botës, gjuhën shqipe, është korrupsion që lidhet në hallkat e këtyre shitblerjeve të tokës sonë, të së ashtuquajturës “Kosovë”, e cila është tokë e shenjtë dhe e begatshme e Dardanisë, dhe ka mbetur e ndarë në copa të vogla, që quhen parcela, në të cilën janë të futur armiqtë kombëtarë nëpër thellësitë e kësaj toke, për ta përçarë e për ta ndarë më tutje, derisa të zhduket përfundimisht, e pasuritë më vitale t`i zhvatin prej saj. 

Fjalët tona i marrin politikanët tanë nga dhjetra shkrimet tona, të publikuara nga dhjetra gazeta apo organe elektronike, madje i thonë këto për qëllimet e tyre gënjyese, pa emrin tonë, duke bërë çmos për të na mbuluar me harresë. Të gjitha mjetet informative i kanë futur në dorë të veten, TV-të, radiot, dhe në njëfarë forme edhe masën e gjërë të popullit, pa e ditur se çka bën politika jonë e prishtë. Që në fillim, e kam thënë: kush luan me fatin e popullit, ai është tradhtar! Të tillët, janë shumë! 

Por, në radhë të parë ua shpjegoj në dhjetra forma: kush është armiku i brendshëm dhe armiqtë e jashtëm, që ta dijë mirë masa jonë se cilit i shkon prapa. Serbia na ka borxhe të palara shekuj me radhë, vise të tëra jashtë Kosovës, brenda territorit të saj. Serbët nuk janë as “komb”, por konglomerat i pakicave kombëtare dhe i shtresës sociale të shërbyesve.

Ne jemi arbanët, arbërit, albanët, arnautët, arvanitasit dhe shqiptarët, pra ilirët e vjetër, të cilët në disa mënyra na quajnë kështu apo e thërrasim veten e nuk e vrajmë mendjen se cilët jemi. E flasim gjuhën shqipe, gjatë mileniumeve, jo vetëm prej Kongresit të Manastirit më 1905, që ishte një provë serioze e shpëtimit të kombit shqiptar nga shpopullimi, por nuk është i pari dhe as i vetmi. Gjuha shqipe është dëshmi e mijëvjeçarëve, është gjuha e albanëve dhe skipëtarëve, është në emrat e vjetër pellazgo-ilire nëpër botë, është simbolika e parë e vet shkronjave, të cilat e tërë bota i flet, por nuk e dimë se cilit popull i përkasin. Pjesa dërrmuese e tyre janë marrë prej shqipes së vjetër. 

Ndërsa Dardania është shumë e vjetër. Ne nuk e dimë kur shkruajmë për këtë temë. Nisemi nga literatura greko-romake dhe i përziejmë njohuritë tona. I besojmë vetëm literaturës dhe kështu biem pré pa vetëdije. Në fakt, Dardania e parë është Dardania jonë; Dardania e dytë është në Azinë e Vogël; Dardania e tretë është prapë në vendin e saj të parë dhe kjo është Mbretëria e Dardanisë, e dokumentuar prej shkrimeve të gjetuara greko-romake. Të biesh pré e literaturës greko-romake, do të thotë të mos e dijsh të vërtetën e hidhur të krijimit të botës. Serbët, armiku ynë kombëtar, vrapon të gënjejë botën me gënjeshtrat e veta. Humbësi lidhet me gjërat e tilla, të cilat nuk janë aspak gjëra të posaçme për të mbuluar serbët ndjenjën e humbësit dhe i kthehet botës me të pavërtetat e tyre, varg e vijë. Askush nga bota nuk e gjenë të vërtetën, sepse pështjellohet nën gënjeshtra. 

Dardania ka qenë një nga viset më të mëdha e më të rëndësishme të ilirëve. Dardania lart dhe Epiri poshtë (Epiri i Jugut, e cila quhet sot Çamëria dhe është nën të ashtuquajturën Greqi) e mbajnë si dy krahët e shqiponjës shqipen, Shqipërinë. Armiqtë tanë të paskrupullt, në Serbi, Greqi dhe Rusi, bëjnë çmos për të pamundësuar dy krahët e kësaj shqiponje të ngritet e lirë dhe e gjallë në fluturim, për të mos e ngritur as Shqipërinë aty ku e ka ajo vendin e vet, në arenën e madhe të kombeve

Ndonëse serbët kurdoherë kanë qenë një konglomerat i pakicave të iliro-vllehëve, kalorësit alenë apo disa të pakët nga fisi Kashkai, i Iranit të sotëm, të ardhur këtu nga faza e fundit e Perandorisë Bizantine, që udhëhiqeshin nga fiset iliro-pellazge, me flamurin tonë- shqiponjën dykrerëshe, kuq e zi dhe fenë ortodokse.

Flamuri shqiptar i fese ortodokse

Pra, feja është një nga tri çështjet sekondare, e cila bëhet kryesorja, edhe në paraqitjen e tyre si “kombe”, që nuk është e vërtetë, sepse pa një gjuhë të përbashkët, pa një atdhé të lirë, për një kohë të gjatë, nuk ka si t`i drejtohet njeriu njërës fé me besim. Koha kur u “krijuan” serbët është një kohë mjaft e shkurtër në krahasim me disa shetete që u krijuan me tokat shqiptare. Gënjeshtrat e tyre nuk janë për shkencat e për shkencën e historisë, por janë për pseudoshkencat. Historia serbe është e mbushur me gënjeshtra të tilla. Gënjeshtrat vazhduan më tutje dhe përpiqen të vazhdojnë edhe sa e sa vite, nëpër mileniume. 

Gabimi i parë i njeriut është gënjeshtra. Sa i përket Kosovës, lexojeni tërësisht librin “Sondazhet për Kosovën dhe kufirin e saj”. Këtu, do t`i gjeni të gjitha! Me gënjeshtra fillon e padrejta, e keqja. 

Kështu u krijua edhe qeveria jonë, prej gënjeshtrave serbo-franceze, prej ruso-grekëve, prej Rambujesë, e deri më sot. Krijimi i “qeverisë së luftës” tani i shpjegon të gjitha lojërat. Unë e dekonspiroj një pseudonim, përveç disa të tjerëve dhe e shpjegoj këtë gjë, sikuse të tjerat, njërën pas tjetrës. Në këto shkrime shpjegohen të gjitha, madje detajlisht. Një gjë po e them, për herë të parë. Kjo është “harrimi” i të tjerëve i vijës integrale për zgjidhjen e çështjes shqiptare, të cilën e kam pasur, por askush nuk e ka përmendur. Madje, e kam potencuar disa herë dhe më ka shkuar kot. Kam kërkuar mobilizimin e përgjthshëm mbarëkombëtar, për një rezistencë të veçantë e për çlirimin e viseve të okupuara nga armiqtë tanë të mëdhenj: serbët, sllavët e grekët, pa i lënë si të harruar turqit e rusët. Vetë Shqipëria nuk deshi, por as Kosova e okupuar. E kam potencuar edhe në Kuvendin e Intelektualëve Shqiptarë të Stambollit, më 24-28 nëntor 1995, që të thërrisnim për një mobilizim mbarëshqiptarë, si pala e tretë, jashtë shtetit, por edhe ajo vazhdoi me fjalë të politikës dhe e përkrahu linjën e dytë, vijën parciale, e cila rrjedhte prej fjalës parcelë, ndarjes copa-copa, sipas ndarjeve administrative, në Shqipëri, në Maqedoni, në Kosovë dhe në Serbi. Pala e dytë ka qenë e ndërtuar në vijën parciale, në tokat shqiptare, apo gjysmëshqiptare. 

Ndërsa, sondazhet e mia bëjnë një provë të madhe prej prillit të vitit 2002, në të cilat e shohim realisht kah do të devijonte politika jonë, në rrethanat e reja të të ashtuquajturës “zgjedhje parciale” të Kosovës, sikur të Shqipërisë. Edhe më parë e dija këtë çështje, që nga vitet 1990 e këtej. U përpoqa më kot që ta ndërroj, por nuk kisha prova të vërteta. Masa krejtësisht më ishte larguar. Asnjë njeri nuk më mbeti plotësisht pranë meje, etj., sepse i ndante dhe m`i largonte nga unë  krejtësisht politika e përçarjes së madhe të shpopullimit, të zvogëlimit, të copëtimit, të zhdukjes së forcës nga duart tona, të mjeteve, e madje edhe të zërit, e cila mbeti vetiake, e vetmuar, një zë që kot bërtiste. Kjo ishte metoda ”serbe” e “qeverisjes”, e cila “u mboll” me dhunë disa vite; metoda komuniste apo socialiste, edhe në Shqipëri; metoda hegjemoniste në Greqi, Serbi e Rusi. Të shkatërrojnë plotësisht origjinën e botës, të shkatërrojnë ata që kanë mbetur sot e kësaj dite gjallë, njerëzit më fisnikë – shqiptarët, dhe në vend të njerëzve të vërtetë i hodhin kopilat e vet: serbofilët; rusofilët, grekofilët, turkofilët, etj., që të na prijnë, që të na dërgojnë në shkatërrim. 

Njëjsimi i një kombi, bashkimi i tij në një njësi, nuk vjen në shprehje. Filozofia integraliste nuk bënte pjesë në shkapërdedhjen e mëtutjeshme. Shkapërderdhja i nënkuptonte “zgjedhjet parcialiste”, që nuk ishin zgjedhje, por veçantimi, copëtimi e zvogëlimi, siç mund të bëhet një burrë me një femër, e do ta ndajë parcelën që i takonte. Bashkimi e bën fuqinë, jo ndasia. Bashkë me gruan, me familjen, me vëllazërinë, me farefisin, me fisin, me fiset e tjera të të njëtit komb, e bëjmë fuqinë. Kush e bën fuqinë, flet ngadalë e me pedanteri dhe respektohet nga të tjerët. Autokracia është dhunë, bëhet me dhunë, udhëheqet me dhunë, pjellë dhunë dhe bashkohet me dhunë, deri në tragjedi. Është pra metodë “ballkanase” dhe e Lindjes. E kundërta e saj është demokracia, pra e popullit, e përmbajtjes, e paqes, e vetëdijshme, e qetë, e zgjedhjes së një problemi me mirëkuptim. 

Serbët janë ballkanas, me dhunë, me zjarrmi, nëpër flakë e më tej mbi popullatën e popujt e tjerë të urtë, me dredhi, me gënjeshtra, me politikë dhune, të Lindjes, si të ngjallur prej Luciferrit, prej demonëve! Serbët kurrë nuk kanë qenë sllavë, por kështu i ngjallte Rusia dhe atyre u konvenonte. Çka janë të ashtuquajturit “serbë”, janë të prejardhjes së një pakice të fisit turk Ogar dhe kanë ashpërsinë e bishave, të cilët janë përzier midis fiseve ilire dhe e kanë fenë tjetër, fenë ortodokse, pra skizmatikë, të cilët edhe gegët, pjesa e parë dhe më e hershme e kombit pellazgo-iliro-shqiptar, i kanë quajtur “shkja”, dhe përpiqen të marrin me dhunë nga të tjerët sa me shumë e më shumë që të jetë e mundur. Kështu e kanë veti të tyre që të grabisin: të marrin tokën, mallin, pasuritë mbitokësore e nëntokësore, si ndërmarrjen “Trepça”; të hollat e arin e pastërt; të dhunojnë; të çnjerezojnë; ta humbin vetëdijen; të të çmendin; të të vrasin pa faj e pa nder; të shpopullojnë, etj.  

Patrikana serbe dhe Patrikana greke janë e njëta gjë, nga poshtë e nga lartë; që ta gllabërojnë kombin iliro-shqiptar; ta hajnë nga pak e nga lartë, që ta pasivizojnë e ta zhdukin Dardaninë dhe ta pasivizojnë e ta zhdukin Çamërinë; brenda Shqipërisë, nga pjella e tyre, që ta nxjerrin me trika se gjuha jonë është gjoja “pjellë” e gjuhëve turko-greko-latino-serbe, të cilat janë gjuhë shumë të vona; e kështu e shkatërrojnë shqiptarinë. 

I ashtuquajturi bashkimi “Ballkanoperëndimor”, nën nxitjet e Serbisë për ringjalljen e aspiratave të vjetra të disa shteteve rreth nesh, nuk duhet të vjen në shprehje. Çështja e madhe dhe urgjente e shqiptarëve mbetet në zgjedhjen e drejtë, siç i takon kombit tonë. Ajo është mbetur si një nënë, e cila ka bërë çmos që të rriten të gjithë fëmijët, si të pavarur dhe të denjë, por fëmijët i kthehen nënës me grushte, me mosmirënjohje, me injorim, etj. 

Tani, vie në shprehje globalizmi, si ideologji. Evropa duhet të ketë kohë për zgjidhjet e popujve të vegjël, se ne jemi pasojë e luftave të shumta e mijëvjeçare, të cilat, asnjëherë nuk i kemi dashur, por kemi qenë ndër to dhe kemi bërë përpjekje për ta shpëtuar edhe Evropën. Evropa duhet të ndalet në zgjedhjet integrale, jo në zgjedhjet parciale. 

Pa ne nuk ka Evropë! Evropa nuk duhet të mirëfillë qeveritë lajkatare, por të dëgjojë si do populli i Kosovës, si do kombi shqiptar, jo çka thonë qeveritë tona, të korruptuara, me pozitë dhe opozitë, që përlahen për pushtet e për ndarjen e të hollave të korrupsioneve. Vija e tretë duhet të vije në shprehje, jo pozita dhe opozita. Kombi  ynë është pjesë e denjë e qytetërimeve të kësaj Evrope, deri në Angli. Jemi pjesëtarë të kombit iliro-pellazg. Gjithmonë e kudo e duam punën, e jo lajkat e maskarenjve! Si gjithnjë, i kemi mbaruar shtëpitë, pallatet, stadiumet, rrugët, urat; i kemi shtruar trotuaret, madje me kalldrëm, jo turqit. Ky komb i vjetër, që është i urtë, i ruan baballarët tuaj: etruskët, avrenjatët, allemanet, gotët, albanët tuaj, baskët, etj.; me gjuhën shqipe mund t`i deshifrojë të gjithë emrat tuaj; emërtimet tuaja, të vendeve dhe të gjërave të tjera; të deshifrojë gjenezën tuaj e të veten. 

Siç thotë shkencëtari i madh, Maximilian Lambertz, historia e vërtetë e njerëzimit nuk do të mund të shkruhet pa pjesëmarrjen me shkrim të shqiptarëve. Populli dhe kombi shqiptar, që banon i ndarë në disa shtete, nuk e njeh dhunën, padrejtësitë, lajkat, gënjeshtrat, tradhtitë, etj., por punën, të drejtën, lirinë, pavarësinë, demokracinë e durimin. Nderi, besa, burrëria, karakteri, dinjiteti, ndonëse i varfër dhe i rrjepur nga mija vitet barbare, është kombi shqiptar iliro-pellazg. 

Andaj, konkludoj që duhet të rritet fokusi i politikës dhe fjalës evropiane kundrejt çështjes shqiptare, kundrejt çështjes gjeopolitike të territoreve tona; duhet të qartësohet e të ndihet më tutje zëri ynë në mbrojtje të territoreve tona, të çështjes së pazgjidhur të çështjes sonë; të paraqitet po ashtu një konstruktivitet më i lartë i ngritjes sonë; të bëhet një gjenerim i alternativave plotësisht të qëndrueshme të çështjes shqiptare; të tejkalohen pretendimet oportuniste të politikës ditore, të brendshme e të jashtme, evropiane dhe shqiptare, etj., që të kemi një zgjidhje e cila do të kishte ndikim pozitiv dhe do të ishte përmirësim i qasjes sonë e të Evropës, në drejtim të udhëheqjes sonë të përbashkët, që do thoshte unifikimin e qasjeve tona politike. 

Ne, presim me padurim fjalën tuaj!… 

 

Of  Englisch:

Brahim Ibish AVDYLI:

AN INTEGRAL LINE INSTEAD OF A PARTIAL LINE THE SOLUTION TO THE ALBANIAN CAUSE 

This voluminous work is a collection of a large number of writings, starting from scientific definitions, few documentary analysis, from general articles and other work, including photos serving as evidence from earlier times up to date, considering that first of all our politicians exposed their true self and what they need to do. They cannot be trusted since they are misleading their wise people; they have forgotten the sacred saying of their grandfathers that a piece of land is worth a fortune and being of such a great value must not be given away nor sold this land of the nation. Kosova’s land does not belong to their family for them to sell it as they wish, but it is our homeland, passed on from generation to generation entrusted to our leadership. Giving away a piece of land, and its soil, to the enemy, when instead they go back to where it all started, 20 years ago, before there was a great war for liberation, with so many victims, with so much hardship, and many losses, with so many difficulties, from the rampant violence of Serb pretenders, who won’t release it from their demonic claws. Now, Republic of Kosova is seemingly accomplished, with the freedom, independence, democracy. However it is being spun around the liars that are among us and around Serbian-Greek- Russian deceivers, who even after 20 years from the liberating war, do not want to recognize the Republic of Kosova. Despite the war that took place, they want to extort 1/3 of its territory, by causing us great disappointment and even buying it with money as a result of never ending corruption in politics. 

The political corruption of those whose language is the mother tongue of the world, Albanian, is a corruption entangled in the chains of bargains concerning our land, the so called “Kosova”, which is the sacred and fertile land of Dardania, the remains of which today are small pieces of land called parcels in the depth of which are hiding our nation’s enemies, for the purpose of further dividing it until it is ultimately gone after its vital valuables have been extorted from it. 

Our politicians appropriate the words we have written in dozens of our writings published in many newspapers or electronic media, and then they use them for their deceiving purposes, with no reference to our names, doing the utmost to leave us in oblivion. They have seized all the media, TV, radio and to some extent also the public, leaving them in ignorance with no information about what our rotten politics is doing. I have indicated in the beginning: one who plays with the fate of people is a traitor! There are many like that!  

For these reasons firstly I am explaining in tens of manners: who is the inside enemy and who the outside enemy, so that our masses know better who they are following. Serbia has many unpaid debts towards us dating back centuries ago, with many territories left out of Kosova, and inside its territory. Serbs are not even a “nation” but a conglomerate of ethnic minorities and social stratum of servants. We are the Arbans, Arbers, Albans, Arnauts, Arvanites and Albanians, therefore the ancient Illyrians, as some call us in some ways or we call ourselves without thinking about who we really are. We speak the Albanian language during millennia and not only since the Congress of Manastir in 1905, which was a serious challenge to save the Albanian nation from being depopulated, however not the one and only attempt. The Albanian language is a proof of millennia, it is the language of Albanis and Skipetars, it is part of the old Pelasgian-Illyrian names throughout the world, it is the symbolic behind the first letters used by the entire world without knowing the original people to whom they belong. Majority of them have been taken from the old Albanian language. 

Dardania on the other hand is very old. We are not even aware when we discuss about this subject. We start from the Greek and Roman literature and thus we confuse even more our knowledge. We trust only the literature and so unconsciously fall prey to it. In fact, the First Dardania is our actual Dardania; Second Dardania is in Asia Minor; Third Dardania is again in its original location and this is the Kingdom of Dardania, as documented from the Greek and Roman writings that were found. Falling into the trap of Greek and Roman literature means not knowing the bitter truth on how the world was created. Serbs, our nation’s enemy, are quick into serving lies to the world with their fabricated truth. Only a looser relates to such lies and since they are nothing specific they are only used by the Serbs to cover their feelings of having lost and thus continue to tell their lies to the world, on and on. Thus the truth is lost in the world entangled in a net of many lies. 

Dardania used to be one of the biggest and most important areas of Illyrians. Dardania up and Epirus down (Southern Epirus which today is called Çamëria and falls under the so called Greece) carry as the eagle in its wings the Albanian language, Albania. Our unscrupulous adversaries, in Serbia, Greece and Russia, are doing the utmost to prevent this eagle from spreading its wings and flying free and vivacious, and thus leaving Albania below its merited place in the grand arena of nations.   

While the origin of Serbs derives from a conglomerate of Illyrian- Vlachian minorities, alenian knights or very few from the Qashqai tribe, in today’s Iran, who came here in the last stage of the Byzantine Empire, under the leadership of the Illyrian-Pelasgian tribes that were carrying our double- headed eagle flag in red and black and the orthodox religion. As so, the religion is one of the three secondary issues, which has become primary, also in their claim of being a “nation”, which is not true, because without a common language, without a free homeland, for a long period of time, one cannot approach a religion with confidence. Period when the Serbs “were established” is quite recent compared to a number of states that were established with the Albanian territories. Their lies have no scientific or historical backup thus they serve only to the pseudo science instead. Serbian history is overwhelmed with such lies. Their fabrications continued further and went on and on for many years, through millennia. 

The first mistake of the human is the lie. When Kosova is concerned, please read entirely the book “Survey on Kosova and its borders”. In this book you will find everything! The lie is the origin of injustice, of the evil. 

This is the way how our government was created, from the Serbian-French and Russian-Greek deceptions, starting from Rambouillet and up to date. Creating a “government of war” now explains all the games. I have deconspired a pseudonym, in exception to some others and I have provided an explanation to this issue, same like the others, one by one. It is in these writings that all is explained even to the smallest detail. This one thing I am saying for the first time. It is the “forgetfulness” by others of the integral line for solving the Albanian cause, which was my suggestion, but no one ever mentioned. I even have stressed it out many times only rendered no result. I have requested for a nationwide general mobilization, for a specific resistance and for liberation of territories invaded by our biggest enemies: Serbs, Slavs and Greeks, including the Turks and Russians. Albania showed no will to do so, neither did the invaded Kosova. I have emphasised also at the Assembly of Albanian Intellectuals of Istanbul, on 24-28 November 1995, to call for an all-Albanian mobilization, being the third party, out of state, but there as well continued with the political rhetoric and supported the second line, partial line, which derived from the word parcel, breaking into pieces, according to administrative divisions, to Albania, Macedonia, Kosova and Serbia. The second party was built on the partial line, Albanian lands, or semi Albanian.   

Whereas my surveys have been tested to a great deal since April 2002, when we could see in reality how our politics were to deviate, in the new circumstances of the so called “partial solution” for Kosova, same as the one of Albania. I was aware of this issue even before, since the 1990’s and onward. I tried to no avail to change that, but I was in no possession of real proof. The mass distanced entirely from me. I had no person standing beside me, etc., as they were divided and distanced from me entirely by the politics of great divisive depopulation, declining, partition, evaporation of power out of our hands, of resources, even of the voice, which remained alone, in solitude, a voice that cried to no avail. This was the “Serbian” method of “government”, which was “planted” through violence for many years; the communist or socialist method, even in Albania; the hegemony method in Greece, Serbia and Russia. To destroy entirely the origin of the world, to annihilate those who survived up to date, the most noble of people- the Albanians, and thus substituting the original people with their bastards: Serbophiles; Russiophiles, Grecophiles, Turkophiles and others to rule us, making us head towards the destruction. 

Unification of a nation, joining into a single unit, is out of question. Integrational philosophy does not relate to further dispersion. Dispersion implied “parcializing choices”, which were no choice at all, but instead the separation, division and reduction, same as it happens to a man and a woman, wanting to divide a parcel. The power is in unity and not in division. Together with the wife, family, fraternity, relatives, with the tribe, with other tribes of the same nation, we make the power. That who makes the power, speaks slowly and with pedantry gaining respect of the others. Autocracy means violence, it is created through violence, it is led by violence, produces more violence and joins through violence, until it ends with tragedy. It is therefore a “Balkanic” and Eastern method. The opposite of it is the democracy, thus of the people, of refrain, of peace, of awareness, quiet, solving a problem with understanding. 

Serbs on the other hand are Balkanians, who apply violence, blaze, and fire over wise populations and nations, through trickery, deceptions, using violent politics, Eastern, as resurrected by Lucifer, from the demons! Serbs were never Slavic, but it was Russia who lured them into this and they accepted as it was convenient to them. What are the so called ‘Serbs”, they are originating from a minority of a Turkish tribe Ogar and have the rigidity of beasts, who then were mixed among the Illyrian tribes and have a different religion, Orthodox religion, therefore schismatic, who were called also by the Ghegs or the earliest part of the Pelasgian-Illyrian- Albanian nation, as “shkja”, and their efforts are towards appropriating as much as possible through force from the others. Therefore it is part of their innate nature to rob: to seize the land, goods, assets, above and below the ground, such as “Trepça” enterprise; the wealth and the purest of gold; to rape; to brutalize; to go beyond the reason; to make one insane; to murder the innocent; to depopulate, etc.  

Serbian Patriarchate and the Greek Patriarchate are the same thing, from down and from above; to engulf the Illyrian-Albanian nation, to bite off pieces from up to down, in order to neutralize and dissolve Dardania and do the same for Çamëria; within Albania, inventing through trickery conclusions on how our language is allegedly a “product” of Turkish-Greek-Latin-Serbian languages, all of which are very recent languages; and thus destroy the Albanian nation. 

The so called “Western Balkans” union, under the inducement of Serbia to revive the old aspirations of some of the countries surrounding us, should be out of the consideration.  The great and urgent cause of Albanians remains the just solution, as our nation deserves. It is like being in the position of a mother, who has done the utmost to raise all of its children, so they become independent and dignified, but instead the children return to the mother with punches, with ungratefulness, with ignorance, etc. 

Now, the globalization as an ideology comes to expression. Europe must find time for solving the issues of small nations, as we are a result of numerous wars through millennia, which were never our choice, but we became involved in them and we have strived to save even Europe. Europe should focus in the integral solutions, instead of partializing solutions. 

There is no Europe without us! Europe should not approve of obsequious governments, but instead hear what the people of Kosova want, how the Albanian nation wants, not what the corrupted governments are saying, both governing and opposition parties, who fight among themselves for power and for sharing their corruption deals. The third line should come into consideration, not the government and opposition. Our nation is a valuable part of civilizations in this Europe, all the way to England. We are members of Illyrian-Pelasgian nation. Everywhere and always we prefer hard work, instead of the flattery of scoundrels! As always, we have built our houses, buildings, stadiums, roads, bridges; we have paved the sidewalks, even in cobblestone, not the Turks. This ancient peaceful nation is guarding your predecessors: Etruscans, Avrenes, Alemans, Goths, Basks, etc. Using the Albanian language it is possible to decipher all your names; names of places and other things; to decipher the genesis for you and for itself. 

As the great scientist Maximilian Lambertz has said, the true history of humankind cannot be written without the written participation of Albanians. Albanian people and nation, who live separated into several states, know no violence, injustice, flattery, lies, betrayals etc., but hard work, fairness, freedom, independence, democracy and patience. Honour, good will, nobility, character, dignity, although poor and torn apart from thousands of years of barbarity, are the qualities of Illyrian-Pelasgian Albanian nation. 

Therefore in conclusion the focus of the European politics and their stance should be more concerning the Albanian cause, against the geopolitical issues that involve our territories; our voice needs to be further clearly heard for protecting our territories, which is our cause that requires to be solved; a higher constructiveness of our progress; to generate alternatives which are fully sustainable regarding the Albanian cause; to overcome the opportunistic claims of day-to-day politics, both internal and external, European and Albanian, etc., in order to come up with a solution that would have a positive impact and would improve ours and Europe’s approach towards our common leadership, which would imply the unification of our political stances. 

 

We are looking forward to your statement!… 

Shperndaje ne
Updated: 7 Korrik, 2019 — 20:13

The Author

Brahim Avdyli

DISA SHËNIME BIOGRAFIKE PËR AUTORIN DHE VEPRAT Brahim Ibish Avdyli është i lindur më 5.9.1960, në fshatin Morinë, Komuna e Gjakovës, Republika e Kosovës dhe i takon plejadës së shkrimtarëve të fundviteve shtatëdhjetë dhe të fillimviteve tetëdhjetë të shekullit të kaluar (XX). Që në vitet e hershme të rinisë u dha pas dy prirjeve: pas artit të fjalës dhe pas lëvizjes konspirative për lirinë dhe bashkimin e kombit shqiptar. Ai merret paralelisht me shkrime shkencore, gazetar e publicist, krahas krijimtarisë letrare (prozë, poezi, dramë, etj.)... Katër klasat e para të shkollës fillore "Ganimete Terbeshi" i ka kryer në Morinë të Gjakovës dhe katër klasat e tjera, në fshatin Ponoshec, në kushte mjaft të rënda. Pastaj i ka vazhduar dy klasat e para të gjimnazit “Hajdar Dushi“ në Ponoshec dhe dy klasat e fundit, me rezultat të shkëlqyeshëm, në Gjakovë, duke udhëtuar këmbë apo duke banuar atje. Më 1979 është regjistruar si student me korrespondencë në Fakultetin Filologjik, të cilat i kreu në Degën e Letërsisë dhe të Gjuhës Shqipe. Pas fatkeqësisë shëndetësore, ka vazhduar t’i ndjekë studimet në Universitetin Ndërkombëtar të Strugës, në Fakultetin e Shkencave Politike - Marrëdhënie Ndërkombëtare dhe Diplomaci, të cilat i ka kryer, me qëllim të përmirësimit. Aty ka vazhduar me studimet e pas diplomës dhe e ka mbrojtur temën e magjistraturës, në tetor të vitit 2010. Brahim Avdyli ka botuar shumë shkrime, artikuj, analiza dhe akte të tjera politiko-organizative, ndërsa gjatë viteve 1990-1995 e ka redaktuar e udhëhequr revistën gjithëshqiptare „Qëndresa“ në Zvicër, e cila është botuar me vështirësi jashtëzakonisht të mëdha financiare e politike... Deri më sot e kanë parë dritën e botimit këto vepra: -"Në hijen e Alpeve", poezi, Rilindja, Prishtinë, 1983; -"Buka e kuqe", poemë, Atdheu, Cyrih, 1990; -"Kur zgjohet Dodona", poezi, Rilindja, Prishtinë, 1992; -"Pasqyrë e përgjakur", poezi, Marin Barleti, Tiranë, 1994; -"Klithje nga fundi i ferrit", poezi, Onufri, Tiranë, 1997; -"Gjuha e dheut tim", poezi, Albin, Tiranë, 1999; -"Klithje nga fundi i ferrit", botim i dytë, Jeta e Re, Prishtinë, 2000; -"Baraspesha e humbur", poezi, Qëndresa, Gjakovë, 2003; -"Vragat e një kohe", prozë, Faik Konica, Prishtinë, 2005; -"Lëvozhga e vdekjes", prozë, Faik Konica, Prishtinë, 2007; -"Stelele Veşniciei /Yjet e Përjetësisë", Poezie albaneză, din Kosova, BKSH të Rumanisë, Bukuresht, 2008; -"Zogu i këngës", poezi të zgjedhura, SHB “Pjetër Bogdani”, Has, 2009; -"Mërgata shqiptare e Zvicrës dhe roli i saj", politikë e publicistikë, Brezi `81, Prishtinë, 2011; -"Qielli i paprekur", poezi, Brezi `81, Prishtinë 2012; -"Vetëvrasja e një poeti", dramë e kthyer nga romani me një titull tjetër, Shoqata e Intelektualëve "JAKOVA", Gjakovë, 2013; -"Shtegtimi i lirisë", poezi, Faik Konica, Prishtinë 2014; -"Torzo e shpirtit tim/Der Torso meiner Seele", zgjedhje e poezive në shqip e gjermanisht, Amanda Edit Verlag, 2015; “Arena e dhembjeve”, poezi, Botimet Meshari, Prishtinë 2017. “Sondazhe për Kosovën dhe kufirin e saj”, vepër analitike e publicistike, Lena Grafik, Prishtinë 2019. Tani, pritet të botohet vepra “Die Verrückten Pferde”, me lektur nga zvicranja Laura Shämerli dhe redaktori Dr. Naim Kryeziu, Magic Verlag, Basel 2019... Janë të shumta veprat e ndryshme, të cilat janë botuara nga fushat e letërsisë, publicistika e antologjitë, shqiptare e ndërkombëtare, apo ato që e kanë brenda faqeve të veta, me punime apo me fotografi. Ato, nuk i numrojmë... Mjaft shkrime e vepra të pabotuara i janë marrë nga policia sekrete serbe apo nga policia shqiptare dhe janë zhdukur, pa gjurmë... Poezia e tij kryesisht është përkthyer në gjuhët italisht, gjermanisht, rumanisht dhe pak më pak në anglisht. Brahim Ibish Avdyli është anëtar i Lidhjes së Shkrimtarëve të Kosovës (LSHK); i Autoreve dhe Autorëve të Zvicrës (AdS); dhe i disa organizatave të tjera. Këto poezi lirike janë nga libri më i ri i poezisë së tij lirike...

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.