Kategori: Analiza

SOKRATI DHE PLATONI : Të ndershmit; të drejtët; të diturit dhe të aftët. Ta udhehëqin shtetin…

SOKRATI DHE PLATONI  PËR ROJTARËT E SHTETIT DHE SHËMBËLLTYRA E TIJ TEK NE NË DEMOKRACI       Mendjet më të ndritura të lashtësisë i ka shqetësuar problem i shtetit, funsionimi mirë i tij, si dhe janë përpjekur për të gjetur mekanizmat e mbrojtjes dhe funksionimit ideal të tij. Për këtë, në mënyrë të shkëlqyer kanë marrë […]

Nga Mato Labi : EPOPEJA E “RILINDJES” KOMBËTARE

 EPOPEJA  E  “RILINDJES”  KOMBËTARE  Nga Mato Labi  Telegramet venë e vinë   Nga Parisi në Athinë  E terezitëm Shqipërinë  Se vumë mbret Edvinë.    E nderuam dhe me kryqe  Mbi të cilat këndon qyqe.  Këndon qyqe për Shqiprinë  Gaz hare për Sërbinë.  Për Sërbinë dhe Greqinë:  Rroftë e qoftë ki horri inë.  Nga Franca kryqi si Toptani,  Greqia nga kriemitropolitani.  Kjo i pëlqen dhe Gjermanisë,  Kur ki i fërkohet Sërbisë.    Tek rrepet në Vlorë  foli Edi me gojë.  Pse ankohi o vlonjatë  që u lash barkëthatë  se u bëra goxha pjacë  me shqop, drizë dhe lofatë.  Peshqesh ju prura prej Evrope  Lungomare si gjuhë lope.    Vlonjatët shajnë perëndinë:  Kur bëre derr dhe arrinë  Ç’deshe që bëre Edvinë!  Se na prishi terezinë.    Mbushi Vlorën me beton  që të djeg dhe përvëlon.  Në korrik bëhet hataja  Pleqve u bie damllaja.  Në Skelë në të madhin shesh  Betoni është bërë përshesh.  Nuk gjen një pikë hije  Si në mest Arabije.  Plasin fëmijë dhe gra  Sikur janë në Sahara.    Longomare moj virane  E bukur nga aropllani  Ujdisur nga dorë jarane  atje poshtë të plas xhani.    Evropa shkruajnë e thonë  Ç’bënet kështu në Vlorë  […]

Familja Clinton, nga zemra FALEMINDERIT !

Familja Clinton FALEMINDERIT Nga zemra faleminderit. Ju na ndihmuat të dëbojmë përbindëshit Sërb. Ju jemi mirnjohës gjate gjithë jetës. -Mbase edhe njëher duhet të rreshtoheni në anën tonë! Sot vërtet për fajin tonë! Përbindësh tjer kanë pushtuar tokën tonë të SHENJTE! Sultan murata-sulltan nevruza-sulltan mahmuta e çka jo tjetër…! Tokat tona nuk ngjajne… për çfar […]

Analizë: Petro Dangëllia – SHQIPTARËT NË UDHËKRYQ

SHQIPTARËT NË UDHËKRYQ Shqipëtarët, pasi lanë shekullin e fundit të mijëvjeçarit të dytë, kanë futur këmbët në shekullin e parë të mijëvjeçarit të tretë. Nga fundi i mijëvjeçarit të dytë, shqiptarët, pas rreth dy mijëvjeçarësh, shpallën mëvetësinë dhe i thanë Europës: Për dymijë vjet kemi mbajtur në kurriz tri perandori. Tani duam të jetojmë të […]

Analizë: Brahim Avdyli- PARA 20 VITEVE, EDHE SOT AKTUALE: NDARJA E PUSHTETIT NËN PLAFIN E LUFTËS ÇLIRIMTARE

PARA 20 VITEVE, EDHE SOT AKTUALE: NDARJA E PUSHTETIT NËN PLAFIN E LUFTËS ÇLIRIMTARE (Vlerësime mbi Qeverinë Thaqi dhe formën e krijimit të saj) Pas disa shkeljeve të platformës çlirimtare, zhvilluar në vazhdimësi prej fillimit të luftës çlirimtare nga një strukturë e atëhershme politike, e verbuar nga etja e “marrjes së pushtetit”, respektivisht e “ndarjes […]

Pal Islam Idrizi: Të rinjtë e malipuluar nga Hoxhallarët

Afërsishtë,para një viti,shkruajta një thënje…e kam të dëgjuar vet nga hoxhallarët. -Po e përsëris: “Fshihe gruan pas shkaut mos ta sheh kaurri (Katoliku)”! -Heqja e kësaj pllakate,me nje arsyetim të çuditshëm vetëm pse mbante një emër të një Meshtari Shqipëtarë që i përkiste komunitetit Katolik, vërteton këtë thënëje! Me shumë keqardhje! I manipuluar si shumë […]

Perse denohen Luftëtarët e LIRISE nga ish- Titistët (veglat e tyre)?

Përse „Amnistohen nga të burgosurit politik“!? Titistët e ish Jugosllavisë fashiste! Titistët (veglat e tyre) dëshmojnë kundër UÇK-së,komandantëve,luftëtarëve të lirisë! Pyetja automakishtë,shtrohet! Ku janë të burgosurit politik!? Në cilin krah jan të rreshtuar ata sot!? -A nuk jan këta djem dhe vajza që nuk ndaluan aktivitetin patriotik,të filluar nga ju! -Si mundët të amnistohen të […]

Parazitet, mosmirënjohësit shqipfolësit jugo-nostalgjiket ende kundër invalidëve të famëmadhes UÇK-së

  ”OPINION – REAGIM” Për të qenë të nderuar, respektuar, vlersuare në Kosovën e pas-çlirimit, nga një pjesë parazite mosmirënjohëse shqipfolëse jugo-nostalgjikësh fatkeqësisht, që identifikohet deklarohet nën emrin kamuflimin e popullit të Kosovës, por edhe disa medjave gazetareske televizive shqipfolëse, gjithsesi edhe nga qeveritarët e Kosovës, dhe nga faktori ndërkombëtarë, para dhe gjatë asaj epopeje […]

Opinion – Analize: NATO mund të vazhdojë t’i përkëdhel serbo-çetnikët merr përgjegjësinë për pasojat të cilat mund të jenë me rreziqe të mëdha…

Sipas z. Stoltenberg, Prishtina po u dashka të përballet, serish me pasoja serioze, nëse ajo krijon subjektin vetëmbrojtës të saj? 05 dhjetor 2018 Kjo deklaratë e z. Stoltenberg më përkujton ditët fundit të Pranverës 1999. I popullit tim liridashës të cilit i takojë, se ishte NATO, ajo e cila i lejoj dhe i mundësojë ushtrisë […]

Opinion – Analizë: Transformin e FSK-së në ushtri të Kosovës eshte i drejt dhe i sakte…..

A, s’do të kishte qenë më në rregull dhe serioze , nga qeveritarët dhe parlamentarët e kuvendit të Kosovës , që pikërisht dita data 14-të dhjetor , e mbajtjes së seancës parlamentare për transformimin e FSK-së në Ushtri të Kosovës , të mos publikohej tregohej dekonspirohej mbahej sekret , deri në ditën orën e mbajtjes […]

Policia greke masakroi 170 shqiptarë, emigrantët shqiptarët janë ekzekutuar qetësisht dhe jo rastësisht, por me vrasje të drejtpërdrejtë…(Video)

ZGJOHU SHQIPTAR!!!! 170 Shqiptarët e masakruar Si i masakroi policia greke 170 shqiptarët, nga vrasjet për kalim kufiri të paligjshëm deri te shkulja e zemrës së Ilia Karelit…Fakte dhe dëshmi rrënqethëse nga vrasjet që nuk përfshin vdekje në shkëmbime zjarri me policinë greke.., emigrantët shqiptarët janë ekzekutuar qetësisht dhe jo rastësisht, por me vrasje të […]

Çështja shqiptare kërkon një vëmendje më të madhe kombëtare e ndërkombëtare…

Iluzioni i gabuar se demokracia i shoi kërcënimet territoriale, është i gabuar. Sindromi i globalizmit është me rrezik të madh për fatin e kombit shqiptar, madje për këtë shkak, në këtë drejtim, bëhen financime të mëdha. Sot çështja shqiptare është më e kërcënuar se kurrë. Ballkani edhe pse shpreson të bëhet pjesë e Bashkimit Europian, […]

ZGJOHU SHQIPTAR!!!!

ZGJOHU SHQIPTAR!!!! 170 Shqiptarët e masakruar Si i masakroi policia greke 170 shqiptarët, nga vrasjet për kalim kufiri të paligjshëm deri te shkulja e zemrës së Ilia Karelit…Fakte dhe dëshmi rrënqethëse nga vrasjet që nuk përfshin vdekje në shkëmbime zjarri me policinë greke.., emigrantët shqiptarët janë ekzekutuar qetësisht dhe jo rastësisht, por me vrasje të […]

Nje prognoze qe mund te mos realizohet!

Mitrovica do të shpallet qytet i veçantë i mbikqyrun përjetësisht nga Kombet e Bashkume me statusin e një etniteti te papercaktum politik, për dy arsyeje, e para të glorifikohet si rast precedent mbarë-global një qytet ku dy etni në të cilin njëra etni ka mëtuar ta zhduk tjetrën (serbet kanë mëtuar ti zhdukin shqiptarët) dhe […]

Brahim Ibish AVDYLI: Republika e Kosovës është një shtet i lirë, sovran, i pavarur, demokratik dhe pro-perëndimor….

Analizë: Me pasoja të rrezikshme të „marreveshjes Kosovë-Serbi“, në dritën aktuale të programit  dhe shkrimeve… Në këtë analizë tonën do ta shqyrtojmë programin e tejkaluar të “Lëvizjes për Bashkim”, nga aspekti gjeo-strategjik dhe historik; dhe disa shkrime të tjera; pikërisht theksimet e dëmshme të në aspektin historik dhe ekonomiko-social e politiko-aktual. Nuk ka dyshim se […]