Kategori: Thënje Kombëtare

MENDOHU MIRË SE KU MBËShTETESh

MBËShTETJA TEK TJETRI Nëse të ka rastisë që, të keshë pasur nevojë të kërkosh ndihmë, në kuptimin e përkrahjes morale, mbrojtjes fizike apo të ndihmesës materiale: nga një shok, nga një mik, nga një koleg pune apo dhe nga një kushëri i joti, ti, fillimisht, i ke parë punët me syrin tënd dhe i ke […]

NDJENjA TË NDARA PËR INTERES..?!

BIFURKACION NDJENjASh Nuk njeh asnjëra shkencë, si nga ato natyrore; biologjia, medicina, antropologjia…, apo si nga ato shoqërore, që dikur njiheshin si shkenca humanitare; sociologjia, filozofia, psikologjia, lpgjika…që, qenja njerëzore, qoftë ajo e rendit të rëndomtë apo e klasës intelektuale të ketë “bifurkacion” ndjenjash. Pra, njëkohësisht, ta përkrahë edhe atë që e ndihmon, po edhe […]

NË KOPËShTIN FAMILJAR

LULET E KOPËShTIT FAMILJAR Sikurse pranvera, në kthimin e saj triumfues nga terri në dritë, duke sjellë energjinë e saj të re që i zgjon lulet, e vesh me petkun e gjelbër natyrën, i çel pemët, e shumë e shumë mirësi të tjera, ashtu edhe fëmijët, këto lulet e kopështit familjar, kjo kategori e qenies […]

GRUAJA E MIRË

GRUAJA E MIRË Grue e mirë është ajo femër e cila në përkujdesje për familjen e vet dhe pasurinë familjare; i don fëmijët e vet, e nderon burrin e vet si dhe i respekton farefisin dhe miqësinë e shtëpisë së vet. Sa herë që ndizet ndonjë zjarr në familje ajo e fik me dashuri prej […]

BURrI I MIRË

Burri i mirë është ai mashkull i cili nuk mburet për trimëritë që i ka bërë as të këqijat që mund t’i bëjë, por i pranon rastet ku ka bërë lëshime(falje) kur ka qenë në pyetje humbja e tij personale dhe familjare si në aspektin moral poashtu edhe në atë material, apo lëshimi pe para […]

POLITIKANI ËShTË KATË QË DIGjET

MIQËSIA ME POLITIKANIN Shpeshherë miqësia me politikanin e filluar ëmbël mbaron hidhur, andaj njeriu duhet t’i druhet miqësisë me politikanin njësoj si dhurates së lënur para dere!Politikani është një kartë e djegshme në çdo moment të karrierës së tij. Edhe miqësia me të mund ta ketë të njëjtin fat. © Kasam ShAQIRVELA

ARSIMIM I ShËNDOShË

PËR NjË ASIMIM TË MBARË Edhe gjyshi, katragjyshi apo stërgjyshi,….. do të pushojë i qetë në amshim po qe se, farën e dijes që e ka mbjellur tek arat e kombit të tij, i ka dhënë rezultate të shkëlqyeshme edhe në arën e vet! Kjo, me fjalë tjera, do të thotë se, ai njeri, e […]