Etiketë: lufta per clirim dhe Bashkimin Kombetare

Thënje Kombëtare: Themistokli Gërmenji

„Unë  jam  një  patriot  shqiptar. …Unë  grekët  i  shikoj  si  armiqtë  tanë  më  të  mëdhenj… Kam marrë armët  për  t’i  luftuar…. Kërkoj  ndjesë  nga  të  gjithë  atdhetarët, në  qoftë  se  kam  bërë  ndonjë të  ligë  pa  dashur.    Rroftë Shqipëria nën mbrojtjen e Francës.“ Themistokli  Gërmenji,  Selanik  9. 11. 1917.

Ndarja e botërave në Mitrovicë

“Kërkojmë nga të gjithë faktorët relevantë, negociatorët tanë, ndërmjetësit ndërkombëtarë, përfaqësuesit diplomatik, dy kryetarët e Mitrovicës që në kuadër të planit për lirimin e Urës së Ibrit, të përfshihet edhe ndërtimi i Xhamisë aty ku ka qenë. BIK, ashtu siç nuk është pajtuar me shkatërrimin e xhamisë, as tani nuk pajtohet me tentimin për uzurpimin […]

Këshilli Ndërkombëtar i Ҫamërisë-  Austri: Greqia jashtë Bashkësisë Europiane, Greqia duhet dënuar, Greqia duhet shpërbërë.

Po botojmë letrën përshëndetëse të Kryetarit të Këshillit Ndërkombëtar i Ҫamërisë – Austri Z. Florim Kuçi, lexuar në protestën e organizuar para Parlamentit Europian me 23.09.2016 organizuar nga Shoqata Demokratike Ҫamëria me qendër në Holand dhe degët e Këshillave Ndërkombetare të saja  në Europë.Të nderuar të pranishëm, zonja dhe zotërinj. Ju falenderoj për pjesmarrjen tuaj në këtë protest.  […]

Dokument: Traktati Serbo-Turk i vitit 1815 kundër shqiptarëve dhe Shqipërisë

Traktati i vitit 1815 në mes të Perandorisë osmane dhe serbëve Siç dihet historikisht Turqia dhe Serbia kanë qenë aleatë, të dyja kanë bashkëvepruar në koordinimi me njëra tjetrën ,p.sh. nëse serbisë i është nevojitur që të nxjerrë diçka kundër shqiptarëve dhe vendeve tjera në gadishullin ilirik ajo ka përdor Turqinë për ta ndihmuar atë […]

Dhimbja tek ky popull

Jeta për Atdheun (shkrimi #16)   Përpjekjet tona për liri dhe pavarësi nuk ishin përpjekje të kota , që ne të qëndrojmë pa bërë asnjë gjë për atdheun , por vetëm për të bërë vëlla-vrasje dhe një bela me vëllaun tënd i cili është një vëlla jo nga feja por nga kombësia jote . Kjo […]

Si vajtohej për Serbinë ?

Serbia  ishte e paqenë ; Serbinë e krijuan shumë vonë e këtë si kundërpeshë ndaj Turqisë . Europa i frikohej osmanizmit e si për çudi ata e gjetën aleatin e tyre tek një territor  i cili as gjeografikisht nuk ekzistonte por që i mbante një kishë e fortë ortodokse që  këta e quanin pravosllave.  Po […]

Lutjet për mëmëdheun

Jeta për Atdheun (shkrimi #4)   Thoshte kryepeshkopi i Shqipërisë Fan S.Noli : “I këndoni lutjet ashtu si dini, shqip, po pastaj lart i rregullon perëndia” . Njëri ndër mendjendriturit , që ka ekzistuar në kohën e Shqipërisë së atëhershme dhe njëri ndër politikanët më të suksesshëm të këtij populli . Mund të them se […]

Shteti shqiptar vazhdon të heshtë: Për rreth 50 mijë Ҫamë të vrarë nga grekët në Shqipërine jugore dhe juglindore në vitet 1913-1914

  Qeveria greke duhet te pranoj boterisht krimet e ushtrise se saj ne vitet 1913-1914 ne Jug dhe Juglindje te Shqiperise ne perpjekje per aneksiomin e saj. Detyrimi që unë po shkruaj rreth këtyre krimeve të planifikuara antinjerëzore të kryera në ato vite nga ushtria e  rregullt e shtetit grek , nuk vjen për faktin se […]

Ҫështja Kombëtare Shqiptare, Ҫamëria: Nderohet me titull “Misionar i Shqiptarizmës” Z. Festim Lato

Titulli “Misionar i Shqiptarizmës” iu dha Z. Festim Lato në Festivalin e X-të mbarëkombëtar i këngës dhe valles Ҫame që u organizua në Sarandë me 25,26 dhe 27 Qershor 2016,  ku u kremtua dhe 800 vjetori i Shtetit të Arbërit dhe lumturimi i Nënë Terezës. Nga President: Azgan Haklaj (Mjeshtër i madh)      dhe nga […]

Dokument dëshmi: Gjenerali nazist Hubert Lanz : Zerva masakruesi i çamëve bashkëpunoi me ne

Më poshtë pjesë nga interrogimi i Gjeneralit Gjerman Hubert Lanz komandant i divizionit elitar të XXII malor, drejtues i operacioneve ushtarake në Epir. Këto dëshmi janë marrë nga hetuesit amerikane pas lufte dhe nuk jane botuar kurre. Nje material i plotë i dëshmive të gjeneralit po pregatiten për botim. Gjenerali është deshmitar real i bashkëpunimit […]

Dëbimi i “muslimanëve “ nga Serbia ?

Po flasim me “gjuhën” e serbëve , gjuhë me të cilën shkruhet e “ vërteta “ serbe për dëbimin e shqiptarëve nga tokat e tyre  në Serbi. Sipas tyre kjo ishte një shpërngulje e  muhaxhirëve muslimanë  nga Serbia në disa etapa kohore e në vazhdimësi. “Shpërngulja “ më masive u krye pas Kyengritjes së parë […]