Etiketë: trojet shqiptare

Faik Konica: Iliria e Jugut, që greket e quajten Epir e qe do te thotë “kontinent”…gjatë afër pesë shekujve të sundimit turk…, kishte qytetin e Janinës si kryeqendër.

Konica, amerikanëve: Ju rrëfej Ilirinë dhe krimet e grekëve ndaj çamëve  Iu rrëfej grekët Faik Konica (Botuar në “New York Times”, më 1940) Prej disa kohësh, ndërmjet Italisë e Greqisë po zhvillohet për Shqipërinë një përleshje paraprake me fjalë, gjë që mund të jetë pragu i një konflikti të armatosur. Italia ngre çështjen së Greqia […]

Historia do ta gjykojë rëndë gjenocidin grek ndaj çamëve…

ZERVISTËVE TË RINJ U GËRLLOSËN(¹)  NGA FYTYRAT Mendoj se shtetit dhe kishës Greke i duhet dhënë një përgjigje, jo në kuptimin e kundërvënies, duke treguar forcat ushtarake, se këto qendrime janë qesharake, foshnjore pak a shumë arkaike në kushtet tona; por një përgjigje reale se: “çështja e gjenocidit grek  ndaj çamëve”, do të trajtohet me […]

Kjo liri e rreme e jona

Vetëm një liri e kishim dhe do t’a kemi , por më e keqja e kësaj lirie , është se kjo liri është krejtësisht e rreme . Kjo është një send shumë i tmerrshëm për popullin tonë dhe do të jetë kështu gjithmonë , për sa kohë që tek trojet shqiptare nuk ndodh bashkimi ynë […]

E vërteta shqiptare

Kastriot , më vjen shumë keq që po t’a them këtë , por ti duhet t’a dish në të vërtet se çka i kanë bërë këtij kombi gjatë këtyre shekujve . E kanë ndarë Shqipërinë në copëza të vogla dhe këto toka , i’a kanë dhënë armiqëve tanë , të cilët kanë qenë mjaft lakmitarë […]

IDETË PËR KUSHTETUTË TE SHQIPTARËT E KOSOVËS (Me rastin e përvjetorit të Shpalljes së Kushtetutës së Kosovës, më 7 shtator 1990)

(Me rastin e përvjetorit të Shpalljes së Kushtetutës së Kosovës, më 7 shtator 1990) Idetë për kushtetutë te shqiptarët e Kosovës i kanë rrënjët në përpjekjet e përgjakshme të popullit tonë për të krijuar shtetin. Përpjekjet e tilla janë konkretizuar në demonstratat e vitit 1968 dhe 1981, në kuadër të të cilave përpos artikulimit politik […]

Granit Xhaka: “Vëllai im luan me hymnin dhe me flamurin kuq e zi, për të cilin luftuan edhe sakrifikuan jeten me mijra shqiptare nder shekuj.”

Granit Xhaka ka shkruar një letër për Kosovën, ku sqaron të gjithë opinionin publik mbarë shqiptar, pse karrieren e tij do ta vazhdojë me Zvicrën. Gjithashtu thotë se do që të sqarojë se si ka arritur deri në këtë vendimarrje.  Letër e hapur Me këtë letër dua të njoftoj të gjithë opinionin publik mbarë shqiptar, se karrieren time në […]

Ҫeshtja Kombëtare Shqiptare: Konferencë për senzibilizimin e çështjes së pa zgjidhur të popullit shqiptar të Ҫamerisë.

Për zgjidhjen e çështjes së okupimit të tokave shqiptare njëherë  e përgjithëmon nga zgjedha greke, senzibilizimi i gjithë shqiptareve kurrë ska munguar.  Në vrullin e aktiviteteve kombëtare me një mund të pakyrsyer është duke bërë Shoqata Demokratike „Çamëria“ me qendër në Hollandë me degët e saja të Këshillave Ndërkombëtare në Europë dhe Amerikë. Prandaj të nderuar […]

DEKLARATË- APEL: “ÇËSHTJA ÇAME ËSHTË E DREJTË – KA ARDHUR KOHA TË ZGJIDHET”

“ÇËSHTJA ÇAME ËSHTË E DREJTË –  KA  ARDHUR KOHA TË ZGJIDHET” Historia është mësuesja e njerëzimit  dhe vazhdimisht na jep mësim. Nisur  nga problemet e pazgjidhura u inicua nga një numur i madh shoqatash civile atdhetare–patriotike -kulturore të Shqipërisë dhe Kosovës promovimi i temës tabu “Çamëria dhe Çamët”. Për këtë u bë shkak edhe organizimi […]

Si vajtohej për Serbinë ?

Serbia  ishte e paqenë ; Serbinë e krijuan shumë vonë e këtë si kundërpeshë ndaj Turqisë . Europa i frikohej osmanizmit e si për çudi ata e gjetën aleatin e tyre tek një territor  i cili as gjeografikisht nuk ekzistonte por që i mbante një kishë e fortë ortodokse që  këta e quanin pravosllave.  Po […]

Aktivitete Kombëtare Çamëria: Anulohen vendimet e Konferencës së Londrës të vitit 1912 dhe protokolli i Firencës i vitit 1913*

VENDIM Shoqata Demokratike „Çamëria“ me qendër në Hollandë, së bashku me Këshillat Ndërkombëtar të Çamërisë në Evropë dhe në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, në Konferencën e saj të mbajtur në Firencë të Italisë, me datën 21. 08. 2016, merr këtë vendim në udhën e përbashkimit tonë:   Shqitarët jemi pellazg të kulluar. Dy kryeveprat […]