Kategori: Filozofia Kombetare Shqiptare

Zoti Mathieu Aref meriton shumë më shumë mirënjohje në token e të parëve të tij

Ky autor i tre librave të jashtëzakonshme për orgjinalitetin e metodologjisë modern edhe pse shumë i debatuar tashmë është edhe etalon i emigracionit tonë elitarë në qytetërimin e sotëm perendimorë. Zoti Mathieu Aref meriton shumë më shumë mirënjohje në token e të parëve të  tij Matjë Aref lindi në Egjipt në vitin 1938 në një […]

Filozofia Kombëtare Shqiptare: Zeqir DURAKU- 18 SUGJERIME, AFORIZMA DHE MAKSIMA

18 SUGJERIME, AFORIZMA DHE MAKSIMA 1. E VËRTETA e ka vlerën e pakrahasueshme vetëm sepse AJO nuk është e ndryshueshme dhe, as nuk mund të jetë e …ndryshueshme!?!  2. Mbase, të gjitha gabimet njeriu i bën në jetë duke besuar në vetvete PA E ANALIZUAR MIRË e siç duhet më parë VETËBESIMIN e vetë !?! […]

Përçarja që mbolli Kisha Ortodokse midis shqiptarëve myslimanë dhe ortodoksë

Roli që ka luajtur Kisha Ortodokse greke dhe serbe ndaj shqiptarëve në momente të ndryshme historike, ka qenë tepër negativ. Klerikët ortodoksë, në mënyrë të hapur apo të fshehtë, kanë bërë thirrje për të zhdukur shqiptarët. Për klerikët serbë shqiptarët ishin “gjarpërinj helmues që duheshin zhdukur, mbytur ose u duhej shtypur koka[1] “. Institucioni më i […]

Akadmeikut Idriz Ajeti pervjetor: GJUHA, JETËGJATËSIA E KOMBIT – Ese

GJUHA, JETËGJATËSIA E KOMBIT – Ese  “Shqiptarët janë krijuesit dhe bartësit e një prej gjuhëve themelore të njerëzimit. Gjuha jonë vazhdon ta ketë vendin e saj të paluajtshëm midis dhjetë gjuhëve më kryesore të botës” (Ismail Kadare).    Me 31 dhjetor të vitit të kaluar, doli nga shtypi libri me disa studime, bibliografinë, disa dokumente […]

URIM ME RASTIN E NDËRRIMIT TË MOTEVE LËVIZJA PËR RIBASHKIM KOMBËTAR (LPRK)

URIM ME RASTIN E NDËRRIMIT TË MOTEVE LËVIZJA PËR RIBASHKIM KOMBËTAR (LPRK) Kryetari: Zenel Zymeri Nënkryetarët: Murat Fetahu, Klinton Shuli, Kastriot Xhemalaj Koordinatorja për Kosovën: Sanije Rexha Në emër të kryesisë dhe të anëtarësisë së gjerë, Juve Shqiptarë kudo që ndodheni, Urime dhe gëzuar V i t i  2 0 1 7 Me mesazhin: Po […]

REAGIM MBI KATEGORIZIMIN E VETERANVE TË UÇK-së

USHTRIA ÇLIRIMTARE E KOSOVËS OPERACIONI ” SHIGJETA” DT.Nr.2 Prsihtinë 29. 12. 2016 REAGIM MBI KATEGORIZIMIN E VETERANVE TË UÇK-së Të nderuara familje të dëshmorëve, invalid dhe veteran të luftës së UÇK-së! Ne eprorët e DT nr.2 të Operacionit “Shigjeta” më në krye Komandantin Bilall Syla dhe Zëv.kom.Rrahim Bekteshi përfshir këtu edhe stafin komandues shprehim mospajtimin […]

SHPËRFILLJA E TËRË KOMBIT TONË NËPËR EVROPË-JO VETËM MËVETËSIA E SHTETIT SHQIPTAR “SHQIPËRIA”

(Analizë, pa frena!) Një kohë të gjatë e kam pasur këtë temë nëpër shqyrtimet e mia. Nuk na kënaqë lëvizja e tërë popullatave të rajoneve ku janë përfshirë edhe shqiptarët, me shumicën numerike, me dimensione kundër vetvetes, pa e kuptuar këtë punë. Mua më habit fakti se, tani, mija vite, ne, stërniqërit e yllirëve-frikë, që […]

KUSH VEÇ SHQIPTARËVE TË PAPËRGJEGJËSHËM, ME AQ BRUTALITET, GJENERATË PAS GJENERATE MASAKROJNË, BALTOSIN DHE DHUNOJNË GJUHËN E TYRE AMTARE ME FJALË TË HUAJA.

Deri kurë do i përdorim në përditshmëri fjalët e huaja! Takohen dy shqiptarë dhe kur përshëndetën me njëri tjetërin thonë: hoshgelden – hoshbollden! Shkon te ndonjë mik apo i afërt dhe posa ulesh të përshëndet me fjalën, merhaba! Edhe sa kohë duhet kaluar, derisa shoqëria shqiptare do vetëdijësohet dhe të mosë lejonë më sakatosjen permanente […]

Pse nuk lexohet Garashanini , Çubriloviqi , Andriqi nëper xhamia ?

Ilia Grashanini ishte funksionar i Strukturave të Brendshme të Serbisë. Personazh i shekullit të XIX (1812-1874), ai u bë figurë kryesore e regjimit konstitucional si edhe ideatori i ithtarëve të zgjerimit të shtetit të Serbisë. Ai mbahet si themeluesi i bazave të politikës serbo-madhe të bashkimit. Garashanini, platformën e tij të sintetizuar e paraqiti në […]

Pëllumbi pellazg në Kulturën e Vinçës

Garat me pëllumba janë një traditë e jona mijëra vjeçare . Që pëllumbat garues të ngjiten lartë në qiell (800-1500m)  duhet pasur edhe kushtet klimatike që e mundësojnë atë fluturim të lartë ; temperatura e ajrit ndërmjet 18 dhe 20 shkallë ,erërat e lehta veri-perëndimore. Pëllumbi garues duhet ta mbërrij lartësinë  mbrenda 30 minutash , […]

Kriptobudallenjtë me “zbulime” të reja antishqiptare .

“Gjuha shqipe, është nën inkuizicion mesjetar. Të ndalet inkuizicioni mesjetar i albanologjisë zyrtare ndaj gjuhës pellazgo-shqipe!” e thotë me gjithë mend Fatbardha Demi ( historiane , gjuhëtare dhe publiciste ) ;” jo vetëm gjuha por edhe kombi edhe pavarësia  janë në shënjestër të atyre që iu pengon e ardhmja e ndritur e kombit tonë .(fxh […]

Me Fatbardha Demin për gjuhën hyjnore shqipe

E dini që  “Gjuha pellazgo-shqipe, është Muzeu i vetëm dhe më i lashti në historinë evropiane, që padrejtësisht nuk emërtohet si pasuri e kulturës botërore dhe nuk gëzon përkujdesjen e UNESCO-s, për fajin tonë në radhë të parë, dhe të historiografisë zyrtare ndërkombëtare që kërkon flijimit të saj, për interesa politike ?“ na thotë Fatbardha […]